Theo Galama

Reportages, documentaires, bedrijfsvideo’s, trouwreportages en sportverslagen: sinds 2012 maakt Theo Galama het allemaal. Galama Media is ontstaan vanuit een passie voor video en fotografie. Al van jongs af aan probeert hij de meest mooie en indrukwekkende momenten in beeld samen te vatten. Dat is ook wat Theo Galama, met zijn bedrijf Galama Media doet: prachtige én bijzondere momenten, producten of evenementen op de meest geschikte manier in beeld tot uiting brengen voor bedrijven en particulieren. Hij probeert altijd natuurlijk uitziende foto’s en beelden te schieten. Daarbij horen geen statische portretten maar spontane beelden die op dat moment plaats vinden!

"Voor Stichting Amurang maakte ik in 2015 een video/fotoreportage. De stichting richt zich op het welzijn van kinderen en jongeren in Amurang en Tondano op het Indonesische eiland Noord-Sulawesi. De afgelopen 14 jaar hielp de stichting mee aan de bouw van twee tehuizen en een school. Daarnaast studeren jaarlijks ruim vijftien studenten met een beurs van Studiefonds Amurang. Met het project Adoptiestudent koppelt de stichting Friese bedrijven financieel aan Indonesische studenten. Verder verzorgt de stichting onderwijsprojecten met studenten van het Friesland College en de Noordelijke Hogeschool. Tussen de opnames door maakte ik veel verrassende en avontuurlijke foto’s. In 2019 staat een vervolg op de film in de planning. De film over Stichting Amurang: https://vimeo.com/180767321. Videoclip Stichting Amurang: https://vimeo.com/127531613"

Over de foto's van Theo

1. Tussen de opnames door op straat in Ubud (Bali). Deze oude vrouw draait nietsvermoedend haar hoofd naar rechts en op dat moment maakte ik deze foto.

2. Vulkaanuitbarsting tussen de opnames door.

3. De kinderen vonden mijn camera erg interessant wilden overal aanzitten. Op één verlegen kind na! Van haar maakte ik deze foto voor aanvang van de lessen.

4. Aan de overkant van de school zat een man de hele dag niets te doen zittend op een stoel. Hij zij niets en deed niets!  De bijnaam onder de Nederlandse stagiaires op school was: ‘The Hulk’!

5. Tussen de opnames door was er ook tijd voor ontspanning. Als vervend duikliefhebber mocht duiken in Indonesië natuurlijk niet ontbreken. Deze schildpad kwam ik tegen op 30 meter diepte bij Bunaken Island.

NVF - Dé Nederlandse Vereniging van Fotojournalisten

De NVF behartigt de gezamenlijke belangen van fotojournalisten, fotografen en videomakers.

Meer over de NVF

Een fatsoenlijk tarief voor beeldmakers staat op 1,2 en 3. Inmiddels is er een minimumtarief. Samen werken we aan betere afspraken. Ook kun je als lid naar betaalbare evenementen en cursussen, heb je toegang tot Villamedia en zetten we ons via Persveilig in voor je veiligheid. 

Meer info