PersVeilig voor studenten

Het aanbod voor studenten HBO/WO

Voor studenten journalistiek bestaat het aanbod van PersVeilig uit een interactieve workshop van 2,5 uur.

Inhoud

De workshop bevat de volgende onderwerpen:

  • Vormen van geweld en agressie waar journalisten mee te maken krijgen bij het werken in grote groepen, demonstraties, bepaalde wijken, online, juridisch.  
  • Hoe om te gaan met agressief gedrag.
  • Hoe bereid je je voor als je naar een demonstratie of moeilijke wijk gaat.

Vorm

Na een korte introductie behandelen we de theorie en onderzoek over geweld tegen journalisten. Met een videofragment van een praktijkvoorbeeld waar zaken uit de hand liepen, wordt gekeken naar hoe dit voorkomen had kunnen worden en wat we ervan kunnen leren. Daarna besteden we aandacht aan de verschillende vormen van agressie die journalisten tegen komen in hun werk. In kleine groepjes werken we aan de hand van een casus uit hoe de reactie op de verschillende soorten agressief gedrag kan zijn. De trainer is zowel trainer als acteur. De casussen worden nagespeeld.

Doel

Studenten hebben na het volgen van de workshop basiskennis over hoe om te gaan met agressie. Ze herkennen risico’s, kunnen deze analyseren en zich daar op voorbereiden. Ze zijn zich bewust van de verschillende soorten van bedreigingen en weten hiermee om te gaan.

Duur

De workshop duurt 2,5 uur voor maximaal 15 deelnemers. 

Doelgroep       

Studenten HBO 2e jaar/Master WO

Trainer

Fenno Moes (1964) Trainer & adviseur. Studeerde in 1989 af aan de Faculteit Onderwijs en Opvoeding van de Hogeschool van Amsterdam. Hij is eigenaar van de Agressieacademie en Durga training & acteurs. Volgde diverse opleidingen op het gebied van toegepaste psychologie. Met enthousiasme en een gezonde dosis humor geeft hij al meer dan 20 jaar trainingen en workshops op het gebied van agressie- en conflicthantering. 

Materiaal

  • Website PersVeilig
  • Gebruik van video’s ter ondersteuning van de les

Aanmelden?

Wil jij deze workshop op jouw school of opleiding? Bel voor de mogelijkheden met 020-3039 739 of stuur een mail aan nvjacademy@nvj.nl.