Politieperskaart aanvragen 2024-2025

Journalisten die in het bezit zijn van de landelijke politieperskaart kunnen hun werk uitoefenen in door de politie afgezette gebieden om verslag te doen van bijvoorbeeld ongevallen, demonstraties, rellen en calamiteiten.

  • Lees eerst de voorwaarden voordat je de politieperskaart aanvraagt.
  • De politieperskaart kost NVJ-leden € 75,00. Niet leden betalen € 91,50. De kaart is geldig tot het einde van 2025. In het formulier geef je aan dat wij dit bedrag eenmalig van je rekening af mogen schrijven.
  • Wanneer je ook een hesje wilt bestellen kan je dit aangeven in dit formulier. Er wordt dan eenmalig € 19,50 extra afgeschreven. Een extra groot hesje kost € 27,00.
  • Indien je aanvraag akkoord is wordt het verschuldigde bedrag binnenkort van je rekening afgeschreven.
  • Je ontvangt ook een nota per e-mail.
  • Prijzen zijn exclusief BTW.

Let op! Zelfstandige (foto-)journalisten kunnen een politieperskaart aanvragen door onderstaand formulier in te vullen. Na het versturen van dit formulier ontvang je een bevestiging. Daarin vragen we je om aanvullende documenten zoals een pasfoto, een kopie van je ID en van je inschrijving bij de KvK per mail aan ons te sturen.

Journalistieke organisaties die politieperskaarten voor medewerkers willen aanvragen, kunnen het beste even contact opnemen met de ledenservice van de NVJ: 020-303 97 00

Adres

Vragen over je beroep

Wie zijn je opdrachtgevers?

Opdrachtgever 1

Opdrachtgever 2

Opdrachtgever 3

Overige gegevens

Bestanden moeten kleiner zijn dan 2 MB.
Toegestane bestandstypen: gif jpg jpeg png bmp pdf.
Bestanden moeten kleiner zijn dan 2 MB.
Toegestane bestandstypen: gif jpg jpeg png bmp pdf doc docx rar zip.

Bijna klaar!

Door dit formulier te versturen ga je akkoord met het Reglement Politieperskaart en het incasseren van het verschuldigde bedrag van het opgegeven IBAN nummer.