Politieperskaart aanvragen standaard foto

Met het onderstaande formulier kun je je huidige Politieperskaart verlengen. 

  • De politieperskaart kost € 85,00 exclusief btw. De kaart is geldig tot het einde van 2023. In het formulier geef je aan dat wij dit bedrag eenmalig van je rekening af mogen schrijven.
  • Wanneer je ook een hesje wilt bestellen kan je dit aangeven in dit formulier. Er wordt dan eenmalig € 18,00 extra afgeschreven.
  • Indien je aanvraag akkoord is wordt het verschuldigde bedrag binnenkort van je rekening afgeschreven.
  • Je ontvangt een nota per e-mail.

    TIP Bij deze aanvraag heb je een recente foto in BMP of JPG formaat nodig.

Adres

Vragen over je beroep

Journalist van hoofdberoep zijn zij die hun inkomsten voornamelijk met journalistieke arbeid verwerven, wat moet blijken uit een verklaring van de werkgever en/of opdrachtgever(s), een bewijs van inschrijving bij de Kamer van Koophandel en uit een overzicht van journalistiek werk dat is gepubliceerd in het jaar voorafgaand aan de aanvraag.

Overige gegevens

Bestanden moeten kleiner zijn dan 2 MB.
Toegestane bestandstypen: jpg jpeg png bmp.
Bestanden moeten kleiner zijn dan 2 MB.
Toegestane bestandstypen: pdf doc docx.

Hesje

Met het hesje van de Politieperskaart ben je duidelijk te onderscheiden als journalist en beter zichtbaar in het donker. Dit komt van pas bij het verslaan van ongevallen in de vroege ochtend of late avond, of het verslaan van grote incidenten waarbij het onderscheid tussen journalist en omstander niet makkelijk valt te maken.

Het hesje is fluoriserend van kleur en alleen te gebruiken in combinatie met een Politieperskaart.

Bijna klaar!

Door dit formulier te versturen ga je akkoord met het Reglement Politieperskaart en het incasseren van het verschuldigde bedrag van het opgegeven IBAN nummer.

NB Dit veld is verplicht in te vullen om het formulier te kunnen verzenden

NVJ lidmaatschap

De NVJ komt op voor de professionele uitoefening van het journalistieke vak en zet zich in voor persvrijheid, juist ook in Nederland. Daar kunnen we jouw steun goed bij gebruiken. Onze freelance leden hebben onder andere recht op juridisch advies of juridische bijstand, fiscaal advies voor ondernemers, ontvangen het vakblad Villamedia magazine en krijgen minimaal 30 % korting op scholing via de NVJ Academy. Voor freelancers valt het lidmaatschap van de NVJ onder de bedrijfskosten en is dus aftrekbaar voor de belasting.

Door nu Freelance lid te worden profiteer je direct doordat de politieperskaart jou voor de komende twee jaar minder kost. Het NVJ lidmaatschap ga ja aan voor minstens een jaar en daarna is het maandelijks opzegbaar. Op de NVJ contributie ontvang je het eerste jaar 25% korting en deze bedraagt dan € 17,95 per maand.