Serge Vinkenvleugel

 

Vertegenwoordiger beleidsteam Werkvoorwaarden, ledengroep werknemers Omroep

Naam:

Serge Vinkenvleugel, 50

Huidige werkstatus:

RTV Drenthe (vanaf augustus 1998 tot nu) presentator/verslaggever/redacteur nieuwsredactie RTVi. Documentairemaker radio, muziekpresentator radio, eindredacteur variaprogramma TV, presentator variaprogramma's RTV, samensteller/presentator RTVi-debatten gemeenteraadsverkiezingen en provinciale verkiezingen. Onder meer als regioverslaggever Hoogeveen en Meppel onder mijn hoede gehad. Momenteel politiek verslaggever.
Lid sectiebestuur omroep Nederlandse Vereniging voor Journalisten en OR voorzitter RTV Drenthe (10 jaar lang). Mede-onderhandelaar CAO’s en Sociale Plannen landelijke en regionale publieke omroepen.

Lid NVJ sinds:

1984

Motivatie


1.    Wat is je motivatie voor een functie in het beleidsteam Werkvoorwaarden?

Ik maak me als omroepman hard voor een blijvende CAO voor de gehele publieke omroep en wil me ook inzetten voor betere werkvoorwaarden van de andere media-CAO’s waar de NVJ voor om tafel moet.

2.    Waarin wil je de NVJ sterker maken en welke ambities heb je als bestuurslid voor het beleidsteam Werkvoorwaarden?

  • meer journalisten in een CAO.
  • gelijk werk gelijke beloning en gelijke voorwaarden.

3.    Welke (bestuurs)ervaring neem je mee die een waardevolle bijdrage kan zijn voor het beleidsteam Werkvoorwaarden?

Ik heb me de afgelopen jaren veel bezig gehouden met CAO-kwesties, CAO-onderhandelingen en het sociaal plan van de publieke omroep.

4.    In de beleidsteams is het van belang dat kandidaten onafhankelijk kunnen opereren. Kan je dat op basis van je CV waarmaken?

Ja, zonder twijfel.


Foto Marcel J. de Jong