Starters

NVJ_nw_versindepers_logo_196x179.png Als starter in de media komt er veel op je af. Ben je op zoek naar werk of wil je liever als freelancer aan de slag. Hier vind je informatie en inspiratie voor je carrière in de media. De NVJ helpt je verder.

VERS! met Sakir Khader

Talkshowredacteur, wetenschapsjournalist of documentairemaker. Journalisten zijn er in alle smaken. Maar hoe word je zo’n journalist? In aflevering 3 vertelt Sakir Khader hoe hij documentairemaker is geworden.

meer VERS!

Starterskit

Solliciteren, netwerken, specialiseren, profileren… Als startende journalist komt er veel op je af. In de starterskit vind je tips, tricks en tools voor én door starters in de journalistiek.

Naar de Starterskit

NVJ Tarievencalculator

Welke vergoeding vraag jij aan je potentiële opdrachtgever? Met de tarievencalculator van de NVJ maak je een juiste inschatting over wat je kunt vragen per uur. Bereken hier je tarief en lees ervaringen van andere freelancers!

Tarievencalculator

Freelance journalist worden?

Freelancen is niet meer weg te denken uit de journalistiek. Er worden tenslotte steeds minder contracten aangeboden en freelancen biedt hiervoor de oplossing, toch?

Lees meer
  • Juridische hulp bij werkgerelateerde kwesties
  • Tot 75% korting bij de NVJ Academy
  • NVJ Perskaart aanvragen

Wanneer je nu lid wordt ontvang je het eerste jaar 25% korting op je contributie. Daarnaast ontvang je gratis het boekje Recht & Journalistiek. Studenten zijn gratis lid!

Word lid

Eerste hulp bij online bedreigingen

 

Wat moet je doen bij online bedreigingen? Bekijk hier de trailer en volg de gratis training op persveilig.nl De training duurt slechts 25 minuten.

50% korting op cursussen

Werk jij als zelfstandige in de media? Dan krijg je 50% korting op veel cursussen. Ook als je niet lid bent van de NVJ!

Bekijk het aanbod

Thema Ondernemerschap

Lees alles over onder andere het starten van je bedrijf,  je tarief en modelovereenkomsten op de thema pagina’s Ondernemerschap.

Lees meer