De NVJ Tarievencalculator

Hoe zorg je ervoor dat jouw opdracht fatsoenlijk betaald wordt? Wat moet je vragen als je net bent gestart? Ga je akkoord met het eerste aanbod van de opdrachtgever? Of ga je eerst uitrekenen wat je eigenlijk waard bent als freelancer?

Bereken je tarief

Lastige vragen die op je afkomen. Daarom hebben we de Tarievencalculator ontwikkeld. Op basis van jouw persoonlijke situatie kun je met de Tarievencalculator op eenvoudige wijze uitkomen op een realistisch uurtarief waarmee je de onderhandeling in gaat met je opdrachtgever.

Uurtarief op basis van jouw situatie

Het meetpunt van de Tarievencalculator is de journalistieke cao. Jij als freelancer hoort minimaal hetzelfde te verdienen als jouw collega in vaste dienst. Daarmee is overigens niet gezegd dat je als zelfstandig ondernemer niet méér kunt vragen. Bij het invullen wordt rekening gehouden met jouw ervaring en specialisme, je kosten zoals niet declarabele uren, premies, acquisitie en beroepskosten.

  • Je kunt op deze pagina het formulier invullen en zo je uurtarief berekenen dat op jouw situatie is afgestemd

Tip: Heb je vragen over de Tarievencalculator, over je eigen uurtarief of het tarief dat je opdrachtgever biedt? Neem dan contact op tijdens ons Zelfstandigenspreekuur. Bel 020-303 97 00 en je krijgt direct antwoord op je vragen. Je kunt ook per e-mail je vragen stellen, juridisch@nvj.nl