Rechtshulp

Als freelancer kun je te maken krijgen met een juridische vraag of een probleem, waar je zelf geen antwoord op weet. Je foto of tekst is zonder jouw toestemming op een website gepubliceerd. Of je krijgt je factuur niet uitbetaald. Of de opdrachtgever beticht je van een wanprestatie. Wat moet je dan doen?

Juridische hulp inzake jouw journalistieke beroepsuitoefening

In zo’n geval kun je je laten adviseren door ons team van juristen en advocaten. Dat hoeft niet altijd over ernstige juridische problemen te gaan, je kunt ons bijvoorbeeld ook bellen voor de controle van een contract. Wel dienen de juridische kwesties je journalistieke beroepsuitoefening te betreffen. En als verdere rechtshulp nodig is, dan geven wij die in principe ook. En als het dan toch tot een juridische procedure komt, kunnen we je bijstaan.

 

Ons team van juristen houden op maandag, woensdag en donderdag telefonisch spreekuur tussen 14.00 en 17.00 uur. Ook kun je ons per e-mail bereiken. Bellen kan naar: 020-30 39 700 of stuur een e-mail: juridisch@nvj.nl

Tip 1: Bekijk hier de informatie over betalingsherinneringen en incasso

Tip 2: Handig om te gebruiken: downloadbare voorbeeldbrieven over schending auteursrecht, betalingsherinnering, vordering bij faillissement.

Tip 3: In onze rubriek Mag dat zomaar vind je antwoorden op heel veel vragen aan de hand van bestaande cases.