Gratis juridisch advies voor of na je publicatie

Waarvoor kun je Balie Persvrijheid bellen?

Je kunt ons bellen voor juridisch advies of rechtshulp vóór of na je publicatie. Of in kwesties waarin je wordt belemmerd bij het verkrijgen van informatie.
 
Vóór publicatie: meelezen met je publicatie en adviseren over mogelijke juridische risico’s. Denk daarbij aan zaken als het toepassen van wederhoor, de omvang van je onderzoeksplicht, het wel/niet noemen van namen, beschuldigingen. En word je gehinderd of belemmerd bij het verkrijgen van je informatie, dan bekijken we wat de eventuele juridische mogelijkheden zijn.
 
Na publicatie: correspondentie naar aanleiding van je publicatie met bijvoorbeeld een klagende partij of diens advocaat als je daarvan een brief hebt ontvangen. Of als je direct een dagvaarding ontvangt.
 
Bekijk veelgestelde vragen en antwoorden over waar je Balie Persvrijheid voor kunt bellen.

Als je contact met ons het opgenomen, bij voorkeur telefonisch, dan moeten we alvorens we je zaak bespreken, eerst een aantal persoonsgegevens van je noteren. Daarop is het privacyreglement van de NVJ van toepassing. Tevens geldt het Reglement Balie Persvrijheid.

Gratis lidmaatschap

Om juridisch advies en rechtshulp van Balie Persvrijheid te ontvangen moet je het speciale gratis lidmaatschap van de NVJ voor de Balie Persvrijheid aangaan voor de duur van de rechtshulp. Dit lidmaatschap is nodig op grond van de regels die gelden voor advocaten. De jurist zal dit tijdens het gesprek voor je regelen. 

Bereikbaarheid

Je kunt Balie Persvrijheid telefonisch bereiken op 020 - 30 39 791 van maandag tot donderdag tussen 14:00 en 17:00 uur. Je kunt ons ook per mail bereiken via persvrijheid@nvj.nl. Heb je dringend hulp nodig buiten eerder genoemde tijden, neem dan contact op met de NVJ op 020 - 30 30 700.