Vier met ons de Dag van de Persvrijheid

Illustratie: Rhonald Blommestijn

Op woensdag 3 mei vieren we de Internationale Dag van de Persvrijheid. De komende weken besteedt de NVJ volop aandacht aan de betekenis van persvrijheid. Met ondermeer het (mede)organiseren van de Persvrijheidslezing, de publicatie van de jaarlijkse Persvrijheidsmonitor en de campagne Hoe persvrij ben jij? 

Op de Dag van de Persvrijheid roepen we journalisten in Nederland op om via social media jouw kijk op persvrijheid te delen. We willen immers ongelooflijk zuinig zijn op het kostbare wat we hebben, persvrijheid!

Illustratie Persvrijheid

Illustrator Rhonald Blommestijn maakte speciaal voor deze gelegenheid bovenstaand beeld dat het belang van persvrijheid illustreert. Om te benadrukken hoe belangrijk we persvrijheid vinden, nodigen we je uit deze illustratie op 3 mei via social media te delen, met jouw kijk op persvrijheid. Zo zetten we gezamenlijk 3 mei als statement in het teken van persvrijheid!

  • Onderaan de pagina download je de illustratie om te delen op social media. Deel deze op 3 mei met jouw kijk op persvrijheid. Gebruik hierbij de #DagVanDePersvrijheid #WorldPressFreedomDay en tag de NVJ. 

Wat kun je van ons verwachten?

De Internationale Dag van de Persvrijheid wordt dit jaar voor de 30ste keer gehouden. Deze dag heeft niet alleen als doel om het debat te blijven voeren over persvrijheid, op deze dag herdenken we vooral ook wereldwijd de vermoorde journalisten en wordt solidariteit gevraagd voor collega’s die gevangen zitten of hun werk niet in vrijheid kunnen uitoefenen. 

Wat kun je op en rond de Internationale Dag van de Persvrijheid van ons verwachten? 

Lees ook: Persvrijheid is de pottenkijker kunnen zijn op de openbare weg