Aanvragen van een Politieperskaart

Ben je freelance (foto-)journalist of heb je een ander beroep dat onmisbaar is voor de totstandkoming van het journalistieke product (cameramensen, technische medewerkers, facilitaire medewerkers)? Dan kun je met met het formulier op deze pagina de Politieperskaart aanvragen.

Lees eerst de voorwaarden voordat je de politieperskaart aanvraagt.

  • De politieperskaart 2024/2025 kost NVJ-leden € 75,00. Niet leden betalen € 91,50. De kaart is geldig tot het einde van 2025. In het formulier geef je aan dat wij dit bedrag eenmalig van je rekening af mogen schrijven.
  • In het formulier vragen we je een pasfoto en een bewijs van inschrijving bij de Kamer van Koophandel te downloaden. Hou deze bij de hand!
  • Wanneer je ook een hesje wilt bestellen kan je dit aangeven in dit formulier. Er wordt dan eenmalig € 19,50 extra afgeschreven. Een extra groot hesje kost € 27,00.
  • Indien je aanvraag akkoord is wordt het verschuldigde bedrag binnenkort van je rekening afgeschreven.
  • Je ontvangt ook een nota per e-mail.
  • Prijzen zijn exclusief BTW.

Na ontvangst van jouw aanvraag, gaat het secretariaat van de NVJ na of je aan de criteria voldoet. Dat betekent dat we de door jou opgegeven opdrachtgevers kunnen bellen en jou, zo nodig, om meer materiaal of bewijzen van inkomen uit journalistiek werk vragen. Je kunt dat ook direct na je aanvraag mailen naar aanvraag@politieperskaart.nl. Hoe completer en duidelijker jouw aanvraag is, hoe sneller we je de perskaart kunnen leveren.

Organisaties

Maakt jouw organisatie al gebruik van de Politieperskaart, dan ontvang je voorafgaand aan de volgende Politieperskaart-periode automatisch alles wat je nodig hebt voor verlenging van de Politieperskaarten. Voor tussentijdse aanvragen, voor bijvoorbeeld een nieuwe collega, neem je contact op met de ledenservice. Stuur een e-mail naar ledenservice@nvj.nl of bel 020-303 97 00.

Ook als jouw organisatie nog niet eerder Politieperskaarten heeft aangevraagd, kun je contact opnemen met de ledenservice. Met elke organisatie die Politieperskaarten aanvraagt, sluit de NVJ een verwerkersovereenkomst af die geldt voor de periode waarin ook de politieperskaart geldig is.