Aanvragen van een Politieperskaart

Ben je freelance (foto-)journalist of cameraman/-vrouw? Dan kun je met het formulier op onze website de Politieperskaart aanvragen.

Na ontvangst van jouw aanvraag, gaat het secretariaat van de NVJ na of je aan de criteria voldoet. Dat betekent dat we de door jou opgegeven opdrachtgevers kunnen bellen en jou, zo nodig, om meer materiaal of bewijzen van inkomen uit journalistiek werk vragen. Je kunt dat ook direct na je aanvraag mailen naar aanvraag@politieperskaart.nl. Hoe completer en duidelijker jouw aanvraag is, hoe sneller we je de perskaart kunnen leveren.

Organisaties

Maakt jouw organisatie al gebruik van de Politieperskaart, dan ontvang je voorafgaand aan de volgende Politieperskaart-periode automatisch alles wat je nodig hebt voor verlenging van de Politieperskaarten. Voor tussentijdse aanvragen, voor bijvoorbeeld een nieuwe collega, neem je contact op met de ledenservice. Stuur een e-mail naar ledenservice@nvj.nl of bel 020-303 97 00.

Ook als jouw organisatie nog niet eerder Politieperskaarten heeft aangevraagd, kun je contact opnemen met de ledenservice. Met elke organisatie die Politieperskaarten aanvraagt, sluit de NVJ een verwerkersovereenkomst af die geldt voor de periode waarin ook de politieperskaart geldig is.