Werkgeversverklaring, eigen verklaring en perskaart

Tijdens de avondklok hebben journalisten voor hun werk een Werkgeversverklaring Avondklok nodig en een Eigen Verklaring Avondklok. De perskaart kan als ondersteunend document worden gebruikt.

Meer informatie over werken tijdens de avondklok vind je op de website van de Rijksoverheid

Perskaart

De perskaart kan alleen als ondersteunend document worden gebruikt naast de werkgeversverklaring én de eigen verklaring. Deze eigen verklaring hoeft in het geheel niet te worden gespecificeerd. Hierop dient louter vermeld te worden dat de persoon in kwestie voor verslaggeving onderweg is.

Om voor een van de perskaarten in aanmerking te komen gelden de voorwaarden zoals vermeld op onze site (NVJ Perskaart, politieperskaart, IFJ Perskaart). We zorgen ervoor dat alle perskaarten versneld worden aangemaakt en verstuurd.

Perskaarten bij de NVJ verkrijgbaar

Je kunt de volgende perskaarten bij de NVJ aanvragen: NVJ PerskaartNVJ StudentenperskaartLandelijke Politieperskaart. Hiernaast kun je ook de Internationale Perskaart van de IFJ aanvragen, dit is een internationaal erkend document voor journalisten om zichzelf kenbaar te maken als zijnde journalist, aanvragen. Dit document wordt uitgegeven door de NVJ.

Foto: Paul van Riel