Mores.online, meldpunt ongewenste omgangsvormen

De NVJ is officieel aangesloten bij Mores.online, het meldpunt voor ongewenste omgangsvormen in de Nederlandse culturele en creatieve sector. 

Journalisten die te maken hebben met grensoverschrijdend gedrag kunnen dit melden bij Mores. Meldingen worden professioneel opgepakt, de vertrouwenspersonen van Mores werken onafhankelijk, in absolute vertrouwelijkheid en hebben een geheimhoudingsplicht.

Veilig voelen

Mores is een aantal jaar geleden opgericht door de filmsector als reactie op de meldingen van seksueel overschrijdend gedrag in die sector. Tegelijk met de NVJ sluiten ook De Schrijverscentrale, de Auteursbond en GAU (Groep Algemene Uitgevers) zich aan bij Mores.online. Daarmee is het meldpunt vanaf nu ook beschikbaar voor schrijvers, journalisten, fotojournalisten, programmamakers, illustratoren, spoken word-artiesten, vertalers en scenarioschrijvers. 

Zo werkt het

Na je eerste contact krijg je zo snel mogelijk iemand van Mores.online aan de lijn, dan wel een reactie op je mail of brief. De responstijd is maximaal een werkdag, maar er wordt geprobeerd binnen enkele uren te reageren. Elke melding wordt op maat behandeld. >> lees meer

>> Contactgegevens vertrouwenspersonen 

NVJ Ledenservice

Bel ons op 020-303 97 00

(ma t/m vr van 09:00 tot 17:00 uur)