Volg de gratis PersVeilig trainingen

Om journalisten en fotografen, freelance en in dienst, te ondersteunen bij het veilig uitoefenen van hun vak, biedt PersVeilig trainingen aan. 

Binnen de NVJ academy ontwikkelde PersVeilig een viertal trainingen die journalisten leert hoe je veilig je werk kunt doen, online, op sociale media en op straat of bij demonstraties. Deze trainingen worden incompany gegeven. Naast de vier onderstaande trainingen geeft PersVeilig ook colleges over veiligheid voor studenten journalistiek. Neem contact met ons op als we zo'n college kunnen verzorgen.

De trainingen

Deze trainingen bieden we gratis aan, ook als je geen lid bent van de NVJ.

PersVeilig voor journalisten

Een praktische, eendaagse training voor (freelance) journalisten en fotografen over omgaan met dreiging en geweld, zowel theoretisch als in een realistisch rollenspel. Verder veel aandacht voor nazorg en het voorkomen van trauma.
Ester Meerman, freelancer, volgde deze training en vertelt erover in dit interview

'Ik kreeg veiligheidstips waar ik nooit bij stil had gestaan'
Esther Meerman, freelance journaliste De Standaard

Meer weten?

Lees hier meer over de training PersVeilig voor journalisten en hoe je je kunt aanmelden

PersVeilig voor leidinggevenden

Wat zijn de fases van een veiligheidscrisis en wat is het nut van een goed veiligheidsbeleid? Een training van één dagdeel voor hoofdredacteuren, eindredacteuren en chefs.

Meer weten?

Lees hier meer over de training PersVeilig voor leidinggevenden en hoe je je kunt aanmelden. 

PersVeilig online

Bescherm je tegen digitale aanvallen. We brengen je online kwetsbaarheid in kaart, behandelen de technische bescherming van je 
apparatuur, en gaan in op de verlening van nazorg na een aanval. Aan deze training van één dagdeel kunnen zowel leidinggevenden
als werknemers deelnemen.

Meer weten?

Lees hier meer over de training PersVeilig online en hoe je je kunt aanmelden. 

PersVeilig op social

Een eendaagse training voor moderators van social media en hun leidinggevenden. Traumapsycholoog Kaz de Jong legt uit wat de effecten kunnen zijn van online bedreigingen op je gezondheid, hoe je de signalen herkent, en wat je zelf kunt doen. Bij de leidinggevenden ligt de focus op het ontwikkelen van een protocol om veilig en verantwoord op social media te werken.

Meer weten?

Lees hier meer over de training PersVeilig op social en hoe je je kunt aanmelden. 

PersVeilig Omgaan met confronterende beelden

Deze training is bedoeld voor allen die voor hun werk kijken naar confronterende beelden (foto, video, social media). Dit kan een eenmalige, bij herhaling en voortdurende blootstelling zijn. En dat kan allerlei reacties oproepen die zich op het werk uiten maar ook gevolgen in het persoonlijk en familie leven kunnen hebben. Traumapsycholoog Kaz de Jong geeft deze training.

Meer weten?

Lees meer over de training PersVeilig Omgaan met confronterende beelden en hoe je je kunt aanmelden. 

Workshop PersVeilig voor studenten

Voor studenten journalistiek bestaat het aanbod van PersVeilig uit een interactieve workshop van 2,5 uur. Na een korte introductie behandelen we de theorie en onderzoek over geweld tegen journalisten.

Meer weten? 

Lees hier meer over de workshop PersVeilig voor studenten en hoe je je kunt aanmelden. 

Videotraining PersVeilig voor eerstejaarsstudenten

Studenten journalistiek gaan vrijwel direct aan de slag met journalistieke opdrachten en leren in deze videotraining hoe ze veilig kunnen werken en wat ze moeten doen als er een incident plaatsvindt. De videotraining is gemaakt door PersVeilig voor de hogescholen. 

Meer weten?

Lees hier meer over de videotraining PersVeilig voor eerstejaarsstudenten.