Linkinbio_NVJ

NVJ lid en een Festival ticket gekocht? Neem gratis een collega mee

Heb jij als NVJ-lid een ticket voor het Festival van de Journalistiek gekocht en wil je een collega die niet lid is gratis als introducé meenemen?* Dat kan! Vul hieronder het formulier in. Jullie ontvangen vervolgens allebei een bevestiging per e-mail van de aanmelding. 

*Per lid kan er één collega - die niet lid is - gratis aangemeld worden. Lees meer over NVJ lid en een Festival ticket gekocht? Neem gratis een collega mee

6 april 2023

Dwingende kijktip: Waarheidsstrijders of Complotdenkers?

BESTUURSBLOG – Was dit een tweet en geen blog, dan las het zo: ‘Dwingende kijktip: de uitzending Waarheidsstrijders of Complotdenkers? van Argos Medialogica. Met daarin alle netelige kwesties tussen burger en journalist belicht. Over wantrouwen, waarheid en weerbaarheid.’ En dan had ik in de eventuele reacties ook nog verwezen naar Rutger en de Nationalisten, een intrigerende PowNed-tv-serie van Rutger Castricum, die de wereld van de afhakers, staatverlaters en anti-mainstream-media complotdenkers opent. Lees meer over Dwingende kijktip: Waarheidsstrijders of Complotdenkers?

31 mei 2023

Waarom jij naar het Festival van de Journalistiek moet komen (en Artificial Intelligence de baas blijft)

Artificial Intelligence. Journalisten publiceren er dagelijks over hoe AI de wereld op z’n kop zet. Maar wat gaat AI voor journalisten betekenen? Remy Gieling, presentator en oprichter van ai.nl, gaat je op het Festival van de Journalistiek de kennis voor dit moment geven en tips om je werk een stuk sneller en beter te doen. ‘Er komt meer ruimte voor creativiteit, meer tijd voor de journalist om weer de straat op te gaan en manieren om nog beter bronnen te kunnen onderzoeken.’ Lees meer over Waarom jij naar het Festival van de Journalistiek moet komen (en Artificial Intelligence de baas blijft)

31 mei 2023

Journalisten met Politieperskaart sneller herkend en meer toegang

Zaterdag 27 mei vindt op de A12 bij Den Haag een grote demonstratie plaats van de actiegroep Extinction Rebellion (XR). Tijdens een soortgelijke demonstratie in januari zijn journalisten aangehouden of weggestuurd door de politie terwijl zij een NVJ Perskaart bij zich hadden. Journalisten moeten ongehinderd hun werk kunnen doen bij belangrijke gebeurtenissen zoals deze demonstratie; een NVJ Perskaart had daarom in principe kunnen volstaan. Tegelijkertijd ziet de NVJ dat het bezit van een Landelijke Politie Perskaart (LPP) bij bijzondere of complexe protestsituaties kan bijdragen aan de herkenbaarheid van journalisten. Lees meer over Journalisten met Politieperskaart sneller herkend en meer toegang

26 mei 2023
Resultaat 1 - 10  (van 214)

Pagina's