Vloggen voor beginners

In de cursus Vloggen voor beginners gaan we in op de techniek en inhoud van het vloggen. Waar wil je het over hebben en waarom? Hoe zorg je ervoor dat wat je wilt vertellen ook goed in beeld wordt gebracht en waar plaats je je vlogs? De training is een mix van theorie en praktijk waarbij de cursisten op het eind van de dag een vlog gefilmd hebben.

Programma

  • Wie ben je en waarom wil je vloggen?
  • ​Voorbeelden van bekende vloggers
  • Cameratechniek: hoe werkt de camera en hoe maak je bruikbare beelden?
  • Uitleg shotcompositie en filmen voor montage
  • Uitleg over diverse camera’s en hardware
  • Praktijkoefening
  • Opnemen en monteren van je eigen vlog
  • Terugblik en evaluatie


In de cursus zit uitleg over montage opgenomen, maar het is geen montagetraining. Vooraf zal aan de cursisten gevraagd worden om zich te verdiepen in eenvoudige montageprogramma’s op computer of smartphone.

Bedenk vooraf een thema voor een vlog die je tijdens de trainingsdag wilt gaan maken!

Docent

Peter Brinkman is een ervaren programmamaker, videojournalist en trainer voor onder andere diverse omroepen, dagbladen, online mediaplatforms en communicatie-afdelingen.

Duur

1 dag (2 dagdelen)

Aantal deelnemers

Maximaal 10 deelnemers.

Kosten

De prijs van deze incompany cursus is op aanvraag en exclusief reiskosten € 0,30 per km en parkeerkosten (lokaal tarief). De NVJ Academy staat geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en is daardoor vrijgesteld van BTW.

Kosteloos annuleren (wegens te weinig deelnemers) is mogelijk tot een week voor de afgesproken cursusdatum.

Benodigde faciliteiten

Locatie beschikbaar van 09.30 – 17.00 uur met WiFi, voldoende stekkerdozen, een beamer of HDTV (met HDMI aansluiting) en geluid.
Koffie, thee, water en lunch is niet inbegrepen.

Iedere deelnemer heeft een videocamera of spiegelreflexcamera, systeemcamera of smartphone met videofunctie nodig en een laptop, tablet of smartphone waarmee je kunt monteren.

Informatie

Ben je geïnteresseerd in deze incompany cursus of heb je een vraag? Bel naar 020-3039739 of stuur een e-mail naar nvjacademy@nvj.nl.