Waarom de campagne Fotojournalistiek heeft een prijs?

Jullie zijn de ogen en oren van de wereld; of het nu in de eigen regio is of in Irak. Jullie leveren onafhankelijk beeld dat bijdraagt aan het dagelijks debat.  Bij deze verantwoordelijkheid passen tarieven en voorwaarden die vakmanschap en onafhankelijkheid waarborgen. Mediaorganisaties erkennen jullie vakmanschap onvoldoende. De tarieven die zij betalen zijn te laag. Daar kunnen professionals zoals jullie niet van rondkomen. De toekomst van de fotojournalistiek staat hierdoor op het spel. Met de campagne  ‘Fotojournalistiek heeft een prijs’ willen we het tij keren. 

Wat willen we bereiken met de campagne?

Met de campagne hebben we twee doelen: 

  • Meer erkenning voor het vak: We willen dat media erkennen dat fotojournalistiek een vak is. 
  • Betere tarieven: We willen dat media professionele tarieven gaan betalen waar jullie van kunnen leven. 

Wat gaan we doen? 

  • We gaan nog één keer iedereen bewust maken van het belang van fotojournalistiek en van het belang van een professioneel tarief. We organiseren een serie aan activiteiten en willen écht in gesprek met media. 
  • We starten met een social media campagne op 1 november 2019.
  • We gaan met verschillende werkgroepen aan de slag. 

Waarom hebben we jou nodig? 

Deze campagne gaat over jouw toekomst. Wil je als fotojournalist een  professioneel tarief voor je foto’s krijgen, dan zul je zelf - maar vooral samen met andere collega’s – in beweging moeten komen.

Door gezamenlijk op te trekken is er een kans dat de tarieven worden verhoogd. Het is daarom belangrijk dat je opnieuw, net als op de landelijke actiedag, aanhaakt. Hoe groter de groep die aan de campagne meedoet, hoe meer indruk we maken en hoe groter de kans op succes.  

Hoe doe je mee? 

  • Meld je aan voor de Nieuwsbrief ‘Campagne Fotojournalistiek heeft een prijs’ en volg de berichtgeving over de campagne en deel deze met collega’s.
  • Volg onze social media kanalen:

Volg ons op Twitter: @NVFBeeld 

 #FJHEP

Volg ons op facebook: @NVFFotojournalisten

 

Campagnenieuws in je mailbox

Blijf op de hoogte van de ontwikkeling van de campagne Fotojournalistiek heeft een prijs. Laat hier je gegevens achter.

* verplicht veld