E-learning Camjo voor beginners

Omschrijving:
E-learning Camjo voor beginners

Looptijd:
3 maanden geldig

Prijs:
€ 55,00 
Product

Over de e-learning cursus

Camjo staat voor camerajournalist. Eigenlijk filmmaker in je eentje. Je doet alles zelf; produceren, camera en geluid bedienen, interviews afnemen en monteren. Dat betekent dat je zowel de techniek van de camera en montage moet beheersen, alsook moet weten welk verhaal je wilt vertellen. De voordelen van camjo zijn onder andere de lage kosten, snelheid  en flexibiliteit.

Promo elearning Camjo voor beginners from NVJ Academy on Vimeo.

Inhoud

De module Camjo voor beginners bestaat uit drie hoofdstukken met elk een video van ongeveer 5 minuten. Bij elk hoofdstuk horen voorbeelden, do’s en don’ts, praktijkopdrachten, twee vragen en extra informatie met weblinks of handige sheets.

Hoofdstuk 1 : manuele bediening

In deze les lichten we de voor- en nadelen toe van verschillende camera’s, zoals actioncam, smartphone, systeemcamera, consumer camera of handycam, prosumer camera en de professionele camera. De meeste camjo’s werken met een prosumer camera. Ook leggen we uit waarom handmatig bedienen, zoals scherpstellen, belichten en witbalans, de voorkeur heeft boven het automatisch instellen van de camera.  

Hoofdstuk 2: audio

In dit hoofdstuk leggen we uit waarom goed geluid belangrijk is en hoe je omgevingsgeluiden kunt voorkomen of er juist gebruik van kunt maken. Verder komen de verschillende soorten microfoons aan bod, zoals de externe richtmicrofoon, dasspeldmicrofoon en de handmicrofoon, en hoe en wanneer die te gebruiken.

Hoofdstuk 3: draaien om te monteren

In dit hoofdstuk behandelen we de verschillende beelduitsneden en camerabewegingen. Wat is het nut van een statief, wanneer beweeg je mee met de camera, wel of niet inzoomen, de “rule of thirds” en de voordelen van verschillende uitsneden voor je montage.

Voor wie

De camjo-aanpak leent zich uitstekend voor iedereen die human interest reportages, achtergrondreportages of reisverslagen wil maken. Ook werken steeds meer omroepen met camjo’s voor hun gewone nieuwsprogramma’s.

Docent

Peter Brinkman is videotrainer met jarenlange ervaring, zowel voor camjo's, mojo's en vloggers en werkt onder andere in opdracht van omroepen, dagbladen, online mediaplatforms en communicatieafdelingen. Peter Brinkman is eigenaar van Karakter.tv.

Praktische informatie NVJ Academy e-learning

Na inschrijving voor de e-learning module ontvang je op werkdagen binnen 24 uur een e-mail met inloggegevens. Na inloggen heb je 3 maanden de tijd om de module af te ronden. Na afloop ontvang je een certificaat van deelname.

Korting voor leden

  • NVJ Freelancerleden, leden van de Auteursbond en zelfstandigen met een KvK nummer ontvangen 50% korting en betalen € 27,50
  • NVJ Werknemersleden ontvangen 30% korting en betalen € 38,50
  • Basis- en Studentleden ontvangen 20% korting en betalen € 44,-
  • De korting wordt verrekend bij het afrekenen in je winkelwagen
  • Lid worden kan hier

Neem voor vragen contact op met de NVJ Academy via nvjacademy@nvj.nl of 020-303 97 39.

Contact

Mail nvjacademy@nvj.nl
Bel 020-3039739
Twitter @nvjacademy