Werkwijze NVJ Rechtshulp

Dreigt er een arbeidsconflict, reorganisatie of ontslag? Staat er een concurrentiebeding in het contract dat je aangeboden krijgt? Ben je te laag ingeschaald? Word je factuur niet betaald? Is je werk gepubliceerd zonder toestemming?

Het is maar een greep uit de zaken waar (foto)journalisten, redacteuren en programmamakers tegenaan kunnen lopen. Leden kunnen zich in zo’n geval laten adviseren door ons team van juristen en advocaten. 

Dat hoeft niet altijd over ernstige juridische problemen te gaan, je kunt ons bijvoorbeeld ook bellen voor de controle van een contract. Wel dienen de juridische kwesties je journalistieke beroepsuitoefening te betreffen.

Mocht tijdens het telefoongesprek blijken dat verdere rechtshulp nodig is, dan geven wij die in beginsel ook. En als het onverhoopt tot een juridische procedure komt, kunnen we je bijstaan bij de betreffende instantie. Meestal is onze rechtshulp kosteloos, soms tegen een gereduceerd uurtarief.

In het Reglement Rechtsbijstand staat voor welke zaken en onder welke voorwaarden je kosteloos of tegen een gereduceerd tarief bij ons terecht kunt.

Dienstverlening leden van de Coöperatie en Nieuwspoort

De NVJ Advocaten en Juristen treden (tegen een zeer concurrerend uurtarief) ook op voor leden van de Coöperatie en Nieuwspoort, met welke organisaties de NVJ een samenwerkingsverband heeft. Voor een tarief dat nog niet de helft bedraagt van het gemiddelde advocatenuurtarief, kunnen de leden van Nieuwspoort en de Coöperatie gebruik maken van de specialistische kennis van de NVJ advocaten en juristen. De voorwaarden voor deze dienstverlening zijn ook hieronder te downloaden.