Word actief als vrijwilliger

Foto: Marco Okhuizen 

Goed dat je actief wil worden als vrijwilliger! Als vrijwilliger ben je een belangrijk onderdeel van de campagne. Je krijgt de kans mee te denken en mee te bouwen aan een succesvolle campagne.  Daarnaast krijg je de kans je netwerk uit te breiden en word je getraind door professionals.  Je kan op de volgende manieren meedoen:

Word ambassadeur

Hoe meer fotojournalisten meedoen met de campagne, hoe beter. Als ambassadeur zorg je ervoor dat zoveel mogelijk fotojournalisten op de hoogte zijn van de campagne, weten wat we met de campagne willen bereiken en waarom het belangrijk is om mee te doen. Dit doe je door belangrijke berichten over de campagne te delen in je eigen netwerk. Dat kan via social media maar bijvoorbeeld ook door een bericht via de mail of whatsapp met collega’s te delen. Ook vragen we je twee keer mee te doen aan een beldag waarbij jij en de andere ambassadeurs collega-fotojournalisten bellen.

Tijd: 1 uur per week

Word meedenker

Wij geloven dat jullie zelf het beste weten wat aansprekend is, wat wél en niet werkt en wat er nodig is voor deze campagne. De plannen die er nu liggen hebben we dan ook in nauw overleg met een aantal fotojournalisten gemaakt. Ook tijdens de campagne is het belangrijk dat jullie mee blijven denken. Bijvoorbeeld over het programma van een evenement of training of over een workshop over de juiste communicatiekanalen. Op welke kanalen moeten we zijn, welke boodschap werkt en wat is de juiste toon.

Tijd: 2 uur per week

Word bruggenbouwer 

De steun van jullie collega journalisten die werkzaam zijn op redacties waarvoor jullie foto’s maken is onmisbaar. Als bruggenbouwer ben je de ambassadeur van de campagne richting de redacties. Dit doe je niet alleen, onder begeleiding van de NVJ zet je samen met jouw collega bruggenbouwers een netwerk op van contactpersonen op de redacties. Dit netwerk zal belangrijke berichten verspreiden onder collega’s om zoveel mogelijk journalisten van de campagne op de hoogte te houden en ervoor te zorgen dat ze de campagne steunen.

Tijd: 2 uur per week

Word onderhandelaar

Help mee van de campagne een succes te maken door je in te zetten als onderhandelaar. Samen met de secretaris zit je namens de fotojournalisten aan de onderhandelingstafel om met media te praten over betere tarieven en meer waardering voor jouw vak. Als onderhandelaar word je getraind en begeleid door professionals van de NVJ. Je zal aanwezig zijn tijdens onderhandelingsgesprekken met directies, spreken tijdens bijeenkomsten met fotojournalisten en interviews geven voor de NVJ kanalen over de voortgang van de onderhandelingen. 

Tijd: 2 uur per week

Door dit formulier te verzenden stem je in met het NVJ Privacyreglement.

Vind jij dat we door moeten met de campagne?

Campagnenieuws in je mailbox

Blijf op de hoogte van de ontwikkeling van de campagne Fotojournalistiek heeft een prijs. Laat hier je e-mailadres achter.