Freelancers

Word lid van de NVJ

Als freelancer sta je niet alleen! Wij zetten ons in voor jouw tarief en veiligheid. Via onze juridische dienst ben je altijd zeker van ijzersterke rechtshulp. Ook kun je een (politie)perskaart aanvragen en je kennis up-to-date houden met de NVJ Academy en Villamedia.

Meer info lid worden

Werkcode DPG Media

Per 1 januari 2024 heeft de NVJ met DPG Media een cao-verhoging afgesproken die ook voor freelance (foto)journalisten geldt, zoals afgesproken in de Werkcode DPG. Lees wat de werkcode inhoudt en wat de meest recente starttarieven zijn. 

Lees verder

Fair Practice Code

De NVJ heeft samen met werkgevers bij de publieke omroepen een minimumtarief afgesproken voor zzp'ers. De Fair Practice Code (FPC) kun je gerust een mijlpaal in de omroepsector noemen!

Lees meer

Dossier koopkrachtbehoud

Door de torenhoge inflatie sta jij al een maandsalaris achter. Ondertussen houdt de mediasector de hand op de knip. Dat kan natuurlijk niet. Repareer koopkracht nu. Samen komen we in actie! In het dossier Koopkrachtbehoud lees je over onze inzet.  

Naar het dossier

Hulp nodig? Bel onze juristen

Word je factuur niet betaald? Is je werk gepubliceerd zonder toestemming? Of wil je juridisch advies over opdrachtovereenkomst? Schakel dan onze juristen en advocaten in. Heb je rechtshulp of juridisch advies nodig, klik dan hier om het contactformulier in te vullen

Meer informatie

NVJ Indexatietool

De NVJ Indexatietool is een handig rekenmodel waarin je in een paar seconden ziet welk bedrag je bent misgelopen als je niet indexeert. Dit bedrag komt overeen met de stijgende lonen van je collega’s in vaste dienst. Nu inclusief koopkrachtcompensatie!

Naar de tool

Waarom Floor NVJ-lid is

In #wijzijndeNVJ komen onze leden aan het woord. Dit keer: Floor Cuijpers, Digital Content Manager a.i. bij Runner’s World en sport-, gezondheids- en gender editor bij Women’s Health.

Lees meer