Freelancers

50% korting op VVOJ congres

De jaarlijkse conferentie van de VVOJ gaat over Kritisch in crisistijd, onderzoeksjournalistiek als de angst regeert. NVJ leden krijgen 50% korting op de toegangsprijs

Meer informatie

Je adviseur

Rosa García López
Secretaris Freelance
06 14499619
020 3039744

NVJ Tarievencalculator

Welke vergoeding vraag jij aan je potentiële opdrachtgever? Met de tarievencalculator van de NVJ maak je een juiste inschatting over wat je kunt vragen per uur. Bereken hier je tarief!

Tarievencalculator

Hulp nodig? Bel onze juristen

Word je factuur niet betaald? Is je werk gepubliceerd zonder toestemming? Staat er een concurrentiebeding in je contract? Maak gebruik van het telefonisch spreekuur van de NVJ Advocaten en Juristen. Van maandag tot en met donderdag tussen 14.00-17.00 uur bel je met 020-303 97 00. Gratis voor NVJ-leden!

Meer informatie

Noodfonds NVJ

Ben je financieel geraakt door de coronacrisis en wil je hulp bij het voortzetten van je freelancepraktijk? Freelance journalisten, die tekst of script bijdragen leveren, kunnen via het Noodfonds NVJ een aanvraag indienen voor compensatie.

Meer info

Dossier Ondernemerschap

Lees alles over onder andere het starten van je bedrijf,  je tarief en modelovereenkomsten op de thema pagina’s Ondernemerschap.

Naar het thema

Meldpunt PersVeilig

Heb je als journalist te maken met bedreigingen en intimidaties? Dan kun je deze melden bij het Meldpunt PersVeilig. Het meldpunt heeft als doel de positie van journalisten tegen agressie en geweld tegen te gaan.

Naar persveilig.nl

2020. Een ander jaar dan alle andere. Maar onze missie bleef gelijk: het opkomen voor de belangen van jou en die van je collega’s. Bekijk nu het overzicht van wat we in de afgelopen maanden hebben ondernomen.

lees meer

Matchingfonds werkbeurzen

Schrijvende freelance journalisten en fotojournalisten opgelet! Er zijn via het Matchingfonds werkbeurzen beschikbaar voor creatieve journalistieke projecten. Je kunt vanaf nu een vraag indienen tot een maximum van 2.500 euro.

Meer info

LexisNexis voor Freelancerleden

De NVJ biedt voor haar leden met een Freelancerlidmaatschap voordelig toegang tot het online archief van LexisNexis.

Meer informatie