Freelancers

Noodfonds NVJ

Ben je financieel geraakt door de coronacrisis en wil je hulp bij het voortzetten van je freelancepraktijk? Freelance journalisten, die tekst of script bijdragen leveren, kunnen via het Noodfonds NVJ vanaf 1 april weer een aanvraag indienen voor compensatie.

Meer info

Je adviseur

Rosa García López
Secretaris Freelance
06 14499619
020 3039744

Belastingaangifteservice voor leden

De NVJ biedt haar leden een voordelige belastingaangifteservice. Vanaf maart 2021 gaan onze belastingadviseurs weer aan de slag om de aangiften van 2020 te verzorgen. Lees op deze pagina alles over de werkwijze, de kosten en hoe je een afspraak kunt maken.

Meer informatie

Matchingfonds werkbeurzen

Fotojournalisten opgelet! Er zijn via het Matchingfonds weer werkbeurzen beschikbaar voor creatieve journalistieke projecten. Je kunt vanaf 1 april een aanvraag indienen tot een maximum van 2.500 euro. Update: Het Matchingfonds is op dit moment gesloten voor schrijvende journalisten.

Meer info

NVJ Tarievencalculator

Welke vergoeding vraag jij aan je potentiële opdrachtgever? Met de tarievencalculator van de NVJ maak je een juiste inschatting over wat je kunt vragen per uur. Bereken hier je tarief en lees ervaringen van andere freelancers!

Tarievencalculator

Loopbaanbegeleiding

Wat wil je met je loopbaan? Heb je wel ambities maar geen echt plan? De NVJ biedt samen met Media Movers persoonlijke loopbaanbegeleiding aan. Bekijk de mogelijkheden.

Loopbaanbegeleiding

Hulp nodig? Bel onze juristen

Word je factuur niet betaald? Is je werk gepubliceerd zonder toestemming? Staat er een concurrentiebeding in je contract? Maak gebruik van het telefonisch spreekuur van de NVJ Advocaten en Juristen. Van maandag tot en met donderdag tussen 14.00-17.00 uur bel je met 020-303 97 00. Gratis voor NVJ-leden!

Meer informatie

Dossier Ondernemerschap

Lees alles over onder andere het starten van je bedrijf,  je tarief en modelovereenkomsten op de thema pagina’s Ondernemerschap.

Naar het thema

Fair Practice Code

De NVJ heeft samen met werkgevers bij de publieke omroepen een minimumtarief afgesproken voor zzp'ers. De Fair Practice Code (FPC) kun je gerust een mijlpaal in de omroepsector noemen!

Lees meer

LexisNexis voor Freelancerleden

De NVJ biedt voor haar leden met een Freelancerlidmaatschap voordelig toegang tot het online archief van LexisNexis.

Meer informatie