Freelancers

Word lid van de NVJ

Als freelancer sta je niet alleen! Wij zetten ons in voor jouw tarief en veiligheid. Via onze juridische dienst ben je altijd zeker van ijzersterke rechtshulp. Ook kun je een (politie)perskaart aanvragen en je kennis up-to-date houden met de NVJ Academy en Villamedia.

Meer info lid worden

Werkcode DPG Media

De NVJ en DPG Media hebben een onderhandelingsakkoord bereikt over minimumtarieven voor freelance (foto)journalisten. Deze zijn vastgelegd in een Werkcode en gelden voor alle zelfstandige journalisten en fotojournalisten die voor DPG Media werken.

Lees verder

Fair Practice Code

De NVJ heeft samen met werkgevers bij de publieke omroepen een minimumtarief afgesproken voor zzp'ers. De Fair Practice Code (FPC) kun je gerust een mijlpaal in de omroepsector noemen!

Lees meer

Dossier koopkrachtbehoud

Door de torenhoge inflatie sta jij al een maandsalaris achter. Ondertussen houdt de mediasector de hand op de knip. Dat kan natuurlijk niet. Repareer koopkracht nu. Samen komen we in actie! In het dossier Koopkrachtbehoud lees je over onze inzet.  

Naar het dossier

Hulp nodig? Bel onze juristen

Word je factuur niet betaald? Is je werk gepubliceerd zonder toestemming? Of wil je juridisch advies over opdrachtovereenkomst? Schakel dan onze juristen en advocaten in. Je kan contact met hen opnemen door een e-mail te sturen naar juridisch@nvj.nl onder vermelding van je lidmaatschapsnummer. Gratis voor NVJ-leden!

Meer informatie

NVJ Indexatietool

De NVJ Indexatietool is een handig rekenmodel waarin je in een paar seconden ziet welk bedrag je bent misgelopen als je niet indexeert. Dit bedrag komt overeen met de stijgende lonen van je collega’s in vaste dienst. Nu inclusief koopkrachtcompensatie!

Naar de tool

Waarom Floor NVJ-lid is

In #wijzijndeNVJ komen onze leden aan het woord. Dit keer: Floor Cuijpers, Digital Content Manager a.i. bij Runner’s World en sport-, gezondheids- en gender editor bij Women’s Health.

Lees meer