Freelancers

Ja | Journalistiek heeft een prijs

Met de campagne Journalistiek heeft een prijs wil de NVJ duidelijk maken dat er voldoende bestaanszekerheid voor journalisten moet zijn als voorwaarde voor onafhankelijke journalistiek. Download het witboek.

Naar de actiepagina

23 juni: Freelancersfestival

Het thema van het Freelancersfestival 2018 is Grenzeloos freelancen! Want grenzen vervagen: schrijvende journalisten moeten fotograferen en fotografen wordt gevraagd om te filmen en te schrijven. Met o.a. Ruben Terlou, Britt van Uem en Joris Luyendijk.

Festivalpagina

Doe mee aan Monitor Freelancers en Media 2017

Onderzoek naar werk en inkomen van freelance journalisten, schrijvers, fotografen en ontwerpers.

Info en deelnemen

Tip een collega en krijg €25!

Ben jij ook lid en tevreden over de NVJ? Misschien is het lidmaatschap interessant voor je collega. Maak je collega betalend lid en ontvang 25 euro!

Naar het formulier

Modelovereenkomsten

Sinds 1 mei 2016 is de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA) van kracht en de VAR afgeschaft. Lees alles wat je moet weten over modelovereenkomsten.

Lees verder

Petra Lageman: 'Begin tijdig met sparen'

‘Ik had uitgerekend dat ik in een vrij vroeg stadium zou kunnen stoppen met werken en verhuizen naar Spanje. Het leek mij een goed idee om dit te laten controleren door een financieel expert. Rond dat moment kwam de NVJ met de Financiële APK.’

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste NVJ nieuws en schrijf je in voor de nieuwsbrief!