Freelancers

NVJ Tarievencalculator

Welke vergoeding vraag jij aan je potentiële opdrachtgever? Met de tarievencalculator van de NVJ maak je een juiste inschatting over wat je kunt vragen per uur. Bereken hier je tarief en lees ervaringen van andere freelancers!

Tarievencalculator

Je hebt zowel friemelaars als schreeuwers nodig

‘Ik wil een einde maken aan de moderne slavernij onder freelancers. Zorgen dat freelancers weer fatsoenlijk betaald krijgen, niet constant hoeven te onderhandelen, maar gewoon aan hún werk kunnen.’  - Ingeborg Beugel #wijzijndenvj

Lees verder

Ik ben trots op de toegenomen solidariteit

‘Er zijn nu op allerlei plekken groepen freelancers die zich verenigd hebben. Die ontdekt hebben dat het nodig is, dat er iets mogelijk is en dat ze er niet alleen voor staan.’  - Ludo Hekman #wijzijndenvj

Lees verder

Alleen samen kunnen we een vuist maken

‘Ik ben ontzettend trots op de actie Fotojournalistiek heeft een Prijs. Het was een mooi resultaat van een tot dan toe onbekende organisatie die in Den Haag anderen wakker kwam schudden.’ - Ingrid de Groot #wijzijndenvj

Lees verder

Lijntje


Je adviseur

Rosa García López
Secretaris Freelance
06 14499619
020 3039744

Recht en Journalistiek

Recht & Journalistiek is een praktische gids over alle juridische kwesties waarmee de (freelance) journalist in de dagelijkse praktijk te maken kan krijgen. Koop het boekje in de shop of download het gratis. Wanneer je lid wordt van de NVJ krijg je het boekje gratis toegestuurd.

Lees meer

7 redenen om

De NVJ groeit, verjongt en vernieuwt. Het is weer cool om je bij een 'vakbond' aan te sluiten en wel om de volgende 7 redenen.

Lees meer

Hulp nodig? Bel onze juristen

Word je factuur niet betaald? Is je werk gepubliceerd zonder toestemming? Staat er een concurrentiebeding in je contract? Maak gebruik van het telefonisch spreekuur van de NVJ Advocaten en Juristen. Van maandag tot en met donderdag tussen 14.00-17.00 uur bel je met 020-303 97 00. Gratis voor NVJ-leden!

Meer informatie

Meldpunt PersVeilig

Heb je als journalist te maken met bedreigingen en intimidaties? Dan kun je deze melden bij het Meldpunt PersVeilig. Het meldpunt heeft als doel de positie van journalisten tegen agressie en geweld tegen te gaan.

Naar persveilig.nl

Loopbaanbegeleiding

Wat wil je met je loopbaan? Heb je wel ambities maar geen echt plan? De NVJ biedt samen met Media Movers persoonlijke loopbaanbegeleiding aan. Bekijk de mogelijkheden.

Loopbaanbegeleiding

Dossier Ondernemerschap

Lees alles over onder andere het starten van je bedrijf,  je tarief en modelovereenkomsten op de thema pagina’s Ondernemerschap.

Naar het thema

Fair Practice Code

De NVJ heeft samen met werkgevers bij de publieke omroepen een minimumtarief afgesproken voor zzp'ers. De Fair Practice Code (FPC) kun je gerust een mijlpaal in de omroepsector noemen!

Lees meer

LexisNexis voor Freelancerleden

De NVJ biedt voor haar leden met een Freelancerlidmaatschap voordelig toegang tot het online archief van LexisNexis.

Meer informatie