Afscheid voorzitter Renske Heddema en bestuurslid Ruud Rogier

dinsdag 31 oktober 2023

Woensdag 29 november neemt de NVJ na afloop van de Algemene Ledenvergadering in de Tolhuistuin in Amsterdam afscheid van voorzitter Renske Heddema en bestuurslid Ruud Rogier. Voorzitter van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) Martijn Snoep geeft daarbij een lezing over de impact van de mediaconcentratie op de pluriformiteit en positie van de freelancejournalist.

Foto Renske Heddema door Wilmar Dik

Heddema en Rogier hebben de afgelopen jaren de positie van freelancers in de journalistiek op de kaart gezet. De verregaande concentratie in de mediasector – vier grote bedrijven domineren de markt – heeft grote impact op de economische positie van onze (freelance)leden en op de pluriformiteit van het medialandschap.

Lezing ACM-voorzitter Martijn Snoep

Welke rol kan de ACM spelen om meer evenwicht te brengen in het ongelijke krachtenveld dat is ontstaan tussen mediabedrijven en zelfstandigen, in een sector waarin een aantal mondiale techbedrijven domineert? Martijn Snoep reflecteert hierop in zijn lezing. Daarna volgt een discussie onder leiding van FD-journalist Thomas de Heide.

Meld je aan voor de ALV

Voorafgaand aan het afscheid van Heddema en Rogier vindt de Algemene Ledenvergadering van de NVJ plaats. De ALV start om 14.15 uur. We willen graag weten hoeveel leden er komen. Meld je daarom s.v.p. aan.

Het afscheid van Heddema en Rogier begint stipt om 16.30 uur. Vanaf 17.30 uur kunnen leden onder het genot van een hapje en een drankje Heddema en Rogier persoonlijk bedanken. De locatie is Tolhuistuin, IJ-promenade 2 te Amsterdam-Noord. Makkelijk te bereiken met de pont, tegenover het Centraal Station Amsterdam.