"Fotojournalistiek heeft een Prijs" in de media

woensdag 10 oktober 2018

De afgelopen week hebben verschillende media aandacht besteed aan de uitreiking van het NVF Beeldboek “Fotojournalistiek heeft een Prijs”, waarin de NVF aandacht vraagt voor de huidige positie van fotojournalisten.

(foto: Martine Krekelaar)

Een kort overzicht:

Freek van den Bergh over foto Turkse minister Kaya

Deel dit filmpje

De reconstructie met fotojournalist Freek van den Bergh werd gemaakt door Sebastiaan ter Burg. Onderschrijf je ook de maatschappelijke waarde van fotojournalistiek en dat voor kwaliteit betaald moet worden? Deel dan dit filmpje via je eigen social media kanalen.

NVF Beeldboek “Fotojournalistiek heeft een prijs”

De verhalen van de totstandkoming van belangrijke fotoproducties zijn gepubliceerd in het NVF Beeldboek “Fotojournalistiek heeft een prijs”. Met daarin: Eddy van Wessel, Ilvy Njiokiktjien, Cigdem Yuksel, Freek van den Bergh, Pim Ras, Selma van der Bijl, Ruud Rogier en Sabine van Wechem.

Het beeldboek bevat rekenvoorbeelden van wat een fotojournalist nu gemiddeld verdient tegenover tarieven die fotojournalisten zouden moeten verdienen op basis van de cao Uitgeverijbedrijven Dagbladen.

Verder interviews met Corinne Ellemeet (Tweede Kamerlid GroenLinks) over de motie collectief onderhandelen, Evert Verhulp (hoogleraar Uva en kroonlid SER) over de vraag waarom een oplossing zo lang op zich laat wachten en Mira Herens (advocaat NVJ) over auteursrecht en voorwaarden.