Journalistenbonden UK en Ierland betuigen solidariteit aan fotografen in Nederland

woensdag 9 januari 2019

De National Union of Journalists in de UK en in Ierland (NUJ) hebben hun solidariteit betuigd aan de NVF en de fotojournalisten die meedoen aan de acties in Nederland. ‘We staan schouder aan schouder naast onze collega’s in Nederland en volgen de ontwikkelingen op de voet.'

Natasha Hirst, voorzitter van de NUJ Photographers Council zegt: ‘Gecoördineerde acties onder freelance fotojournalisten zijn extreem belangrijk. We juichen het initiatief voor de campagne en acties van onze Nederlandse collega’s toe.

Fotojournalisten in de UK hebben met precies dezelfde issues te maken, zoals geen zeggenschap over auteurschap of te lage tarieven. We staan daarom schouder aan schouder naast onze collega’s in Nederland en volgen de ontwikkelingen op de voet.’

Fotojournalisten voeren op vrijdag 25 januari actie tegen de onthutsend lage fototarieven die uitgeefbedrijven betalen. De fotografen eisen dat mediabedrijven zich committeren aan toekomstbestendige fototarieven. 

 

Meedoen aan de actie van de fotojournalisten? Kijk op onze actiepagina en meld je vandaag nog aan. Laten we de fotojournalistiek toekomstbestendig maken!

#fotojournalistiekheefteenprijs