Landelijke tv-commercial: de journalist onthult, duidt en verbindt. Juist nu!

vrijdag 24 april 2020

Betrouwbare informatie is van cruciaal belang in de onzekere tijden die het coronavirus veroorzaakt. In een landelijke tv-commercial brengen we het werken van journalisten onder bijzondere omstandigheden voor het voetlicht. “Als het er echt toe doet, is het de journalist die de juiste vragen stelt. De journalist onthult, duidt en verbindt. Juist nu!”

 

De commercial is totstandgekomen, dankzij het aanbod van STER dat belangenorganisaties in de gelegenheid stelt om hun achterban te ondersteunen in deze moeilijke tijd. STER stelt hiervoor gratis zendtijd ter beschikking. 

Inmiddels steunen ook Facebook en Instagram onze campagne op hun kanalen.

En zo gebeurt het dat voor het eerst in haar 130-jarig bestaan de NVJ in een landelijke commercial verschijnt. Dit is een gelegenheid die we graag aangrijpen om de grote waarde en betekenis van onze journalisten voor de samenleving te benadrukken.

Uitzendingen (onder voorbehoud)

De commercial bij de STER verschijnt voorlopig tussen vrijdag 24 en zondag 26 april in de ochtend- en middaguitzendingen. Zodra er andere uitzendschema's bekend zijn, worden deze aan dit bericht toegevoegd.

Deel de video video ook in jouw netwerk! #journalistiekjuistnu

Credits video

  • Wilma Haan, voorzitter NVJ - voice-over
  • Wouter Sessink - montage, motion graphics
  • Willem Sluyterman van Loo - regie

nvjacademylogo.png