Het NVJ Mentorenprogramma is van start gegaan

donderdag 1 september 2022

Het NVJ Mentorenprogramma is van start gegaan. Het brengt beginnende journalisten (freelance of in dienst) in contact met ervaren collega’s. Deelname is gratis. Sterker nog, je kunt als beginnend schrijvend freelance journalist tot 4.000 euro subsidie aanvragen.

De mentoren

De eerste mentoren zijn bekend; Joost Ramaer, Rowan Blijd, Hans Klis en Bert Vuijsje. Lees hier meer over de mentoren.

Mentorenprogramma 2022.png

Meld je aan als mentee

Deelname is heel eenvoudig. Je kijkt op de website van het Mentorenprogramma en kiest de mentor die bij je past. Je legt contact en kijkt samen met de mentor of jullie tot een goed plan kunnen komen.

Dus loop je bijvoorbeeld vast in een project, heb je een levensvraag of wil je gewoon eens met een ervaren journalist sparren, meld je dan aan.

Als kers op de taart kun je als beginnend schrijvend freelance journalist ook nog eens maximaal 4.000 subsidie aanvragen bij het Matchingfonds van De Coöperatie. Er zijn beurzen tot 3.000 euro voor de uitvoering van je project plus 1.000 euro voor begeleiding.

Kijk voor meer informatie op:

NVJ Mentorenprogramma
Matchingfonds De Coöperatie

Meld je aan als mentor

We zijn daarnaast ook op zoek naar meer mentoren die hun kennis graag delen met jongere collega’s. Voor jou als mentor geldt dat je per aanvraag zelf je inzet en expertise bepaalt. Mail naar nvjacademy@nvj.nl voor meer informatie.