Ook hyperlocals kunnen extra ondersteuning aanvragen

maandag 18 mei 2020

Het Tijdelijke Steunfonds Lokale Informatievoorziening is uitgebreid. Huis-aan-huiskranten die minder dan één per twee weken verschijnen, lokale nieuwswebsites en lokale nieuwsbladen kunnen vanaf nu ook ondersteuning aanvragen. Dit is ook goed nieuws voor de zzp’ers die een hyperlocale nieuwswebsite beheren. Aanvragen kan tot en met 24 mei.

Eerder al kregen lokale publieke omroepen en huis-aan-huiskranten extra ondersteuning vanuit het Tijdelijk Steunfonds voor Lokale Informatievoorziening. Na het toewijzen van de eerste kredieten is er ruimte ontstaan voor een verbreding van het Steunfonds voor drie doelgroepen die eerder geen aanspraak konden maken op het Steunfonds. Het Steunfonds staat vanaf 15 mei open voor lokale nieuwsbladen, huis-aan-huiskranten met een lagere verschijningsfrequentie dan tweewekelijks en lokale nieuwswebsites met een aantoonbare jaaromzet van tenminste 20.000 euro.

Om in aanmerking te komen voor steun kunnen deze organisaties tot en met 24 mei een aanvraag indienen via de website van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek.

nvjacademylogo.png