750 fotojournalisten ondertekenen petitie voor betere tarieven

maandag 16 maart 2020

Vanwege de Corona-crisis is de campagne Journalistiek heeft een Prijs tot nader order uitgesteld. Toch willen we de freelance fotojournalisten één uitslag niet onthouden: de petitie onder fotojournalisten voor meer erkenning en betere tarieven heeft in de afgelopen weken maar liefst 750 handtekeningen opgeleverd. Hiermee wordt de urgentie van de boodschap onderschreven en de wil om door te gaan bekrachtigd.

foto: Marco Okhuizen

‘In de komende periode gaan we ons focussen op de betekenis van deze aantallen’, zegt campagneleider Milen van Boldrik. ‘We weten nu dat een grote meerderheid van de fotojournalisten achter onze boodschap staan.’ Met dit gegeven werken de meer dan 160 vrijwilligers (freelance journalisten en fotojournalisten) achter de schermen om straks de groep medestanders in de journalistiek verder uit te breiden.

‘In de komende weken ontwikkelen we verdere plannen in het kader van Journalistiek heeft een Prijs en houden we onderling contact met elkaar via e-mail en telefoon.

NVJ start meldpunt corona-annuleringen

Ben je getroffen door annuleringen van opdrachten? De NVJ is een meldpunt gestart voor gedupeerde freelance journalisten en fotojournalisten.

nvjacademylogo.png