Heb je vragen? Bel 020-303 97 00

  Word nu lid!

  • Juridisch advies & rechtsbijstand
  • Perskaart
  • Korting op cursussen
  • Korting op verzekeringen
  • Journalistieke belangenbehartiging
  Meer informatie over lidmaatschap Word nu lid

  Nieuws

  Sectie Tijdschriften zoekt cao onderhandelaar Uitgeverij Bedrijf

  Ben je werkzaam bij een publieks-, vak-, opinietijdschrift of online magazine? De sectie Tijdschriften is op zoek naar een talentvolle onderhandelaar voor de cao voor het Uitgeverij Bedrijf (cao UB) en roept kandidaten op zich te melden.

  Lees verder..

  Advies voor Nederlandse journalisten in Turkije

  Met de afkondiging van de noodtoestand in Turkije heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken het reisadvies voor dat land weer aangepast. De NVJ houdt de ontwikkelingen in het land nauwlettend in de gaten. Uit navraag bij enkele Nederlandse journalisten lijken de gebeurtenissen van de afgelopen dagen hen het werken in Turkije vooralsnog niet extra te belemmeren. Ook het ministerie van Buza heeft daarvoor op dit moment geen aanwijzingen.

  Lees verder..

  Vergoeding Training Redactieraden door de werkgever

  De NVJ Academy organiseert in het komende najaar de tweedaagse Training Redactieraden. Voor journalisten waarop de cao voor het Uitgeverijbedrijf van toepassing is, zijn nieuwe afspraken gemaakt over de vergoeding van de kosten door de werkgever.

  Lees verder..

  Akkoord NVJ-leden op sociale regeling regionale omroepen

  De NVJ-leden bij de regionale omroepen hebben ingestemd met een aanvullende sociale regeling in verband met de omvangrijke reorganisatie die daar in 2017 wordt doorgevoerd. De vakorganisaties NVJ, FNV KIEM en CNV Vakmensen hebben hierover de afgelopen maanden met de regionale omroeporganisaties onderhandeld.

  Lees verder..
  Meer nieuwsberichten

  Sanne Terlingen: ‘Onrustig en altijd nieuwsgierig’

  Sanne Terlingen is onderzoeksjournalist bij OneWorld. In mei ontving ze de Lira Scherpenzeel Prijs voor grensverleggende buitenlandjournalistiek.

  Lees meer

  Voordelig toegang tot LexisNexis

  Dankzij de samenwerkingsovereenkomst tussen NVJ en LexisNexis hebben NVJ Freelancerleden voordelig toegang tot het online Nederlandstalig nieuwsarchief. Abonnees kunnen voor een vast maandbedrag van € 5,50 (excl. btw) miljoenen nieuwsartikelen uit nationale en regionale kranten en tijdschriften doorzoeken. Aanmelden bij LexisNexis kan via de site van Villamedia.

  Naar Villamedia

  Journalistiek heeft een prijs: teken de petitie

  De NVJ is voor gelijke beloning voor gelijk werk. De tarieven van zelfstandige (foto)journalisten zijn te laag. Het gat tussen de beloning van journalisten in vast dienstverband en de beloning van zzp’ers wordt steeds groter. De NVJ vindt dit onacceptabel en is een actiecampagne gestart.

  Naar de petitie

  Nieuwsbrief NVJ ontvangen?

  Wat leer jij deze zomer?

  Deze zomer heeft de NVJ Academy extra cursussen ingepland voor Filmen met je smartphone en Schrijven voor Google. Meer weten?

  Bekijk het cursusaanbod

  Kennismakingsaanbod!

  Word nu lid, de eerste drie maanden zijn gratis! Bovendien ontvang je naar keuze het Canon Zilveren Cameraboek of het handige naslagwerk Journalist en Recht. Je bent al lid vanaf 7 euro netto per maand! (studenten zijn altijd gratis lid van de NVJ)

  Lidmaatschappen