Heb je vragen? Bel 020-303 97 00

  Word nu lid!

  • Juridisch advies & rechtsbijstand
  • Perskaart
  • Korting op cursussen
  • Korting op verzekeringen
  • Journalistieke belangenbehartiging
  Meer informatie over lidmaatschap Word nu lid

  Nieuws

  Leden welkom bij bestuursverkiezing

  Tijdens een ingelaste Algemene Ledenvergadering op 21 september benoemt de NVJ twee nieuwe bestuursleden. De uitslag van de ledenpeiling die op dit moment wordt gehouden, wordt meegenomen in de definitieve benoeming van de twee nieuwe bestuursleden. Leden van de NVJ zijn van harte uitgenodigd om deze ALV bij te wonen. Nog niet gestemd? Dit kan tot uiterlijk zondag 11 september.

  Lees verder..

  NVF/NVJ vraagt opheldering tariefsverlaging De Telegraaf

  De Telegraaf heeft afgelopen maandag de zelfstandige fotojournalisten schriftelijk laten weten met ingang van 1 oktober de tarieven negatief bij te stellen. In de brief wordt een tariefsverlaging aangekondigd van 10 procent voor de landelijke pagina’s en bijna 30 procent voor de regionale pagina’s. De NVF/NVJ heeft schriftelijk om opheldering gevraagd. Ze wil zo spoedig mogelijk in gesprek met De Telegraaf en inzicht krijgen in de tariefsopbouw.   

  Lees verder..

  Regiotarieven De Persgroep ‘slaan nergens op’

  De verschillen tussen lagere tarieven voor freelancers bij regionale dagbladen en landelijke titels van De Persgroep ‘slaan nergens op’, vindt plaatsvervangend hoofdredacteur Lucas van Houtert van het Eindhovens Dagblad in NRC. In hetzelfde artikel stelt de NVJ dat inmiddels 30 procent van het personeel bij dagbladenuitgevers op freelancebasis actief is. Er komt weinig protest tegen de trend van dalende tarieven, aldus NVJ-secretaris Rosa Garcia López van de sectie zelfstandigen. Er bestaat de vrees niet meer gevraagd te worden voor klussen. In NRC geeft ze een rekenvoorbeeld. Meer bij Villamedia 

  Korting drones theorie-opleiding

  Drone Flight Academy biedt vanaf 2 september een theorie-opleiding mini-drones van 1 dag, waarin alle noodzakelijke theorie, zoals wet- en regelgeving en vluchtvoorbereiding, wordt behandeld. Met de opgedane kennis kan het theorie-examen worden afgelegd bij het KEI (KNVvL Examinering Instituut) en hiermee kan de gewenste ontheffing van het vliegverbod worden aangevraagd. De eerste theorie-cursussen vinden plaats op 2 en 3 september in Hoofddorp. Dankzij een samenwerkingsverband met de NVJ Academy geldt voor NVF- en NVJ-leden een korting van € 100.

  Lees verder..
  Meer nieuwsberichten

  Van welke specialist wil jij leren?

  De Nacht van de Journalistiek beleeft dit jaar haar lustrum. Met deze tiende editie dopen we dit jaarlijks terugkerende evenement om tot het Festival van de Journalistiek. Met muziek, humor en lekker eten. En vooral: veel kleinschalige workshops waarin professionals in gesprek gaan met beginnende journalisten. Dit alles rondom het thema ‘specialiseren’. Schrijf je in!

  Programma en inschrijven

  Vraag je Studentenperskaart aan

  Wist jij dat je voor slechts € 24,95 een Studentenperskaart kan aanvragen? Dit kan erg handig zijn om gratis toegang te krijgen tot evenementen of toegang te krijgen tot gebeurtenissen waar je anders geen toegang tot krijgt. De Studentenperskaart kost € 24,95 per jaar en is geldig vanaf september 2016 tot en met augustus 2017. Iets voor jou?

  Meer informatie

  Advies voor Nederlandse journalisten in Turkije

  De NVJ houdt de ontwikkelingen in Turkije nauwlettend in de gaten. Op verzoek van de NVJ heeft Buza voor journalisten een aangepast advies ingesteld.

  Lees het advies

  Nieuwsbrief NVJ ontvangen?

  Kennismakingsaanbod!

  Word nu lid, de eerste drie maanden zijn gratis! Bovendien ontvang je naar keuze het Canon Zilveren Cameraboek of het handige naslagwerk Journalist en Recht. Je bent al lid vanaf 7 euro netto per maand! (studenten zijn altijd gratis lid van de NVJ)

  Lidmaatschappen