Heb je vragen? Bel 020-303 97 00

  Word nu lid!

  • Persoonlijk advies
  • Juridisch advies & rechtsbijstand
  • Perskaart
  • Korting op cursussen
  • Villamedia magazine
  Meer informatie over lidmaatschap Word nu lid

  Nieuws

  Misverstanden VAR-webmodule voorlopig opgelost

  De Verklaring Arbeidsrelatie (VAR)  2014 is ook de eerste maanden van 2015 geldig. Zelfstandige (foto)journalisten met VAR WUO hoeven geen nieuwe VAR aan te vragen. Het huidige wetsvoorstel VAR-webmodule, dat volgens het ministerie van Financiën over ‘hooguit enkele weken’ naar de Kamer wordt gezonden, zorgt voor veel verwarring onder zelfstandigen. Het ministerie heeft Rosa García López, secretaris NVJ Zelfstandigen en NVF, toegezegd duidelijk te communiceren zodra de details rond zijn. 

  Lees verder..

  GeenStijl wordt niet vervolgd

  Het Openbaar Ministerie (OM) ziet geen aanleiding om nader onderzoek in te stellen naar de fotomontage die weblog Geenstijl maakte van de Haagse burgemeester Van Aartsen. Bij een stuk over de vrijheid van meningsuiting plaatste GeenStijl een foto waarbij het hoofd van Van Aartsen op het lichaam van journalist James Foley was geplaatst. De NVJ liet vorige week al weten dat het strafrecht inzetten tegen satirisch bedoelde publicaties niet past in een democratisch land als Nederland. Meer bij Villamedia

  Meldpunt Wobstructie voor klachten over Wob-verzoeken

  Heb je klachten over de manier waarop de overheid met je Wob-verzoek omspringt? Ga dan naar het Meldpunt Wobstructie. Tot 1 januari 2015 kun je terecht bij dit meldpunt voor klachten over de uitvoering van de Wob, dat de NVJ en de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) in april hebben geopend.

  Lees verder..

  Rechter veroordeelt kabelbedrijven om schrijvers te betalen

  De Amsterdamse rechtbank heeft woensdag 27 augustus geoordeeld dat een aantal grote kabelbedrijven al bijna 2 jaar lang inbreuk maakt op de auteursrechten van schrijvers, door zonder hun toestemming televisieprogramma’s en films aan hun abonnees aan te bieden. UPC, ZIGGO en Delta stopten in oktober 2012 met het betalen van de vergoedingen aan LIRA, de rechtenorganisatie van de schrijvers.

  Lees verder..
  Meer nieuwsberichten

  Sjoske Cornelissen: 'De NVJ past bij jou'

  'Ik ben in juni 2014 afgestudeerd aan de Hogeschool Utrecht. Het freelancerschap zal waarschijnlijk mijn toekomst worden en dat wil ik op een goede manier aanpakken.'
  (foto: Truus van Gog)

  Lees meer

  Nacht van de Journalistiek: Pionieren in de Pers

  Meld je aan voor de Nacht van de Journalistiek op 27 september in Perscentrum Nieuwspoort. Met o.a. Henk van Ess, Fleur de Weerd, Daan Louter en Mark Deuze. 

  Ga naar de Nacht

  Vacature NVJ/Villamedia

  Als zakelijk leider geef je op inspirerende wijze leiding aan de service- en administratieve afdelingen en draag je zorg voor een effectieve en efficiënte (interne) organisatie. Als zakelijk leider werk je nauw samen met de Algemeen Secretaris, gezamenlijk stuur je de organisatie aan waarbij de Algemeen Secretaris eindverantwoordelijk is.

  Meer informatie

  Nieuwsbrief NVJ ontvangen?

  Laatste nieuwsbrief

  26-08-2014:
  Politie start pilot voor betere persalarmering

  Bekijk de laatste nieuwsbrief