Heb je vragen? Bel 020-303 97 00

  Word nu lid!

  • Juridisch advies & rechtsbijstand
  • Perskaart
  • Korting op cursussen
  • Korting op verzekeringen
  • Journalistieke belangenbehartiging
  Meer informatie over lidmaatschap Word nu lid

  Nieuws

  The Contentmap.nl redelijk succes

  De initiatiefnemers van thecontentmap.nl spreken een jaar na de lancering van een redelijk succes. Via dit platform kunnen consumenten in één oogopslag zien waar films, tv-uitzendingen, muziek en boeken met toestemming van de makers zijn te downloaden. Thecontentmap.nl is mogelijk gemaakt door de Federatie Auteursrechtbelangen. De NVJ is via Platform Makers lid van de federatie.

  Lees verder..

  Hoorzitting Zelfstandigenaftrek

  De creatieve industrie, waaronder de NVJ, FNV KIEM, Platform Makers en Kunsten’92, organiseren op dinsdag 2 juni in Nieuwspoort een hoorzitting over de zelfstandigenaftrek. Cruciale spelers in het debat krijgen ieder 10 minuten de tijd om hun standpunt over de zelfstandigenaftrek kenbaar te maken. Daaropvolgend vindt een debat plaats met de sprekers en zzp’ers. Het debat wordt geleid door een onafhankelijke voorzitter. 

  Lees verder..

  NVJ-secretaris over De Telegraaf in BNR Mediazaken

  Een gang naar de rechtbank in het conflict met De Telegraaf noemt NVJ-secretaris Annabel de Winter in BNR Mediazaken een laatste strohalm. ‘Wat je eerst moet doen is kijken of je toch tot een zodanige regeling kan komen die enerzijds geen afbreuk doet aan het redactiestatuut en anderzijds geen afbreuk doet aan de plannen om met de inhoud van De Telegraaf meer geld te verdienen.

  Lees verder..

  Lira en Pictoright bereiken akkoord met Gemeente Leiden

  Voortaan zullen freelance tekst- en beeldmakers auteursrechtelijke vergoedingen ontvangen voor het online tonen van honderdduizenden krantenpagina’s uit diverse Leidse dagbladen. Lira en Pictoright hebben na overleg met de gemeentelijke archiefinstelling Erfgoed Leiden en Omstreken hierover een akkoord bereikt.

  Lees verder..
  Meer nieuwsberichten

  Kennismakingsregeling

  Je bent net afgestudeerd in de journalistiek, je bruist van de energie en je wilt zo snel mogelijk aan de slag. Dan is de kennismakingsregeling misschien iets voor jou! 100 jonge journalisten kunnen gedurende 2 jaar aan de slag bij een dagblad, of 6 tot 9 maanden bij een tijdschrift. Daarmee kun je heel veel ervaring opdoen en je verder specialiseren. Doe mee!

  Meer informatie

  Nieuwsbrief NVJ ontvangen?

  Meer weten? NVJ Academy

  De NVJ Academy is het educatieve centrum van de NVJ en organiseert kwalitatief hoogstaande cursussen en trainingen die toegesneden zijn op (journalistieke) professionals werkzaam in de media. Bekijk de NVJ Academy Agenda voor een overzicht van het cursusaanbod.

  Naar NVJ Academy

  Vacature Financieel medewerker (32 uur)

  De NVJ/Villamedia zoekt een allround financieel medewerker op HBO-niveau. In deze baan heb je een spilfunctie en speel je een belangrijke rol in de verdere professionalisering van de organisatie.

  Bekijk de vacature