Heb je vragen? Bel 020-303 97 00

  Word nu lid!

  • Persoonlijk advies
  • Juridisch advies & rechtsbijstand
  • Perskaart
  • Korting op cursussen
  • Villamedia magazine
  Meer informatie over lidmaatschap Word nu lid

  Nieuws

  Hoger beroep in zaak Burgers tegen Plasterk

  In de rechtszaak tegen de Staat der Nederlanden, die door een coalitie van organisaties en burgers werd gevoerd vanwege het gebruik van data die door buitenlandse inlichtingendiensten werd verzameld, heeft de rechtbank Den Haag geoordeeld dat zulk gebruik “door de beugel” kan.  De zaak gaat om materiaal dat de Amerikaanse inlichtingendienst NSA heeft verzameld en gedeeld met de AIVD en MIVD. Het vonnis biedt de Nederlandse Staat een vrijbrief voor het 'witwassen' van NSA-gegevens. De coalitie zal in hoger beroep gaan.
   

  Lees verder..

  Toch rechtszaak Zaltbommel ondanks teruggave beelden

  De beelden van twee camerajournalisten die in mei door de politie in beslag werden genomen na een inval op een woonwagenkamp in Zaltbommel, zijn teruggeven. Toch komt er een rechtszaak en willen de journalisten een schadevergoeding, aldus hun advocaat, mr. Mira Herens van de NVJ. 

  Lees verder..

  Nieuwe acties voor veroordeelde journalisten in Egypte

  De NVJ blijft zich inzetten voor vrijspraak van drie veroordeelde journalisten in Egypte en de bij verstek veroordeelde elf andere journalisten, onder wie de Nederlandse journaliste Rena Netjes. Nieuwe acties volgen, aldus Marjan Enzlin in een interview van Mitra Nazar voor Index on Censorship.

  Bijeenkomst NVJ op 22 juli bij Sanoma over overgangsprotocol mannenbladen

  Sanoma verkoopt de mannenbladen Panorama, Nieuwe Revu en Playboy aan Pijper Media.  Yvonne Dankfort, secretaris Tijdschriften van de NVJ, is 22 juli vanaf 15.00 uur bij Sanoma (zaal 12) om het concept-protocol van overgang te bespreken. Zowel leden als niet-leden zijn welkom. Naar de agenda »

  Meer nieuwsberichten

  Vacature NVJ/Villamedia

  Als zakelijk leider geef je op inspirerende wijze leiding aan de service- en administratieve afdelingen en draag je zorg voor een effectieve en efficiënte (interne) organisatie. Als zakelijk leider werk je nauw samen met de Algemeen Secretaris, gezamenlijk stuur je de organisatie aan waarbij de Algemeen Secretaris eindverantwoordelijk is.

  Meer informatie

  Ambassadeur: Cilly Dartell

  ‘Sinds ik in de journalistiek werk en mijn man gedeeltelijk ook, vonden we het allebei belangrijk om ons aan te sluiten bij de NVJ. Een duo-lidmaatschap dus. Lid worden van de NVJ was een soort vanzelfsprekendheid die ik van huis uit heb meegekregen, je kunt ergens terecht waar je geholpen wordt.'

  Lees meer

  Laat de pers haar werk doen, ook in Egypte!

  NVJ vraagt aandacht voor de veroordeling van de drie journalisten in Egypte en verstekveroordelingen van elf andere journalisten, onder wie de Nederlandse journaliste Rena Netjes.

  Lees meer

  Nieuwsbrief NVJ ontvangen?

  Laatste nieuwsbrief

  22-7-2014:
  Vragen over sollicitatie of salaris? Bel de NVJ!

  Bekijk de laatste nieuwsbrief