Heb je vragen? Bel 020-303 97 00

  Word nu lid!

  • Juridisch advies & rechtsbijstand
  • Perskaart
  • Korting op cursussen
  • Korting op verzekeringen
  • Journalistieke belangenbehartiging
  Meer informatie over lidmaatschap Word nu lid

  Nieuws

  COLUMN - De journalistiek van tegenwoordig

  In de ochtend check ik altijd het nieuws, Facebook en Instagram. Bij Facebook scrol ik altijd onnodig lang door, maar afgelopen maandagochtend duurde het scrollen wat minder lang. Ik stuitte op het artikel ‘Breekbaar als glas. Is dat wel journalistiek? ‘van Chris van der Heijden. Column van Iris Verhoeven, lid van de sectie Vers in de Pers. 

  Enquête: Onderhandelen met de Persgroep?

  De NVJ is sinds maart in gesprek met de Persgroep over de tariefswijzigingen van 1 april voor de regionale titels. De Persgroep heeft aangegeven dat zelfstandige (foto)journalisten kunnen onderhandelen over het basistarief van €0,13 per woord en €42,- per foto. Is de onderhandelingsruimte er werkelijk en wat levert onderhandelen op? De NVJ roept alle zelfstandige (foto)journalisten die freelancen voor de regionale titels van de Persgroep op om de enquête in te vullen.

  Lees verder..

  Word bestuurslid van de NVJ

  De NVJ is op zoek naar leden die actief willen worden in het NVJ-hoofdbestuur en passen in één van de twee profielen: Zelfstandigen en fotojournalisten of Vakmanschap, scholing en studenten/starters.

  Lees verder..

  Mentoren gezocht voor tweede NVJ Mentorenprogramma

  Ben jij een doorgewinterde journalist of fotograaf en vind je het leuk om je kennis en ervaring te delen met een starter? De NVJ zoekt mentoren voor het tweede mentorenprogramma voor jonge journalisten dat in november van start gaat en zes maanden zal duren.

  Lees verder..
  Meer nieuwsberichten

  Voordelig toegang tot LexisNexis

  Dankzij de samenwerkingsovereenkomst tussen NVJ en LexisNexis hebben NVJ Freelancerleden voordelig toegang tot het online Nederlandstalig nieuwsarchief. Abonnees kunnen voor een vast maandbedrag van € 5,50 (excl. btw) miljoenen nieuwsartikelen uit nationale en regionale kranten en tijdschriften doorzoeken. Aanmelden bij LexisNexis kan via de site van Villamedia.

  Naar Villamedia

  Journalistiek heeft een prijs: teken de petitie

  De NVJ is voor gelijke beloning voor gelijk werk. De tarieven van zelfstandige (foto)journalisten zijn te laag. Het gat tussen de beloning van journalisten in vast dienstverband en de beloning van zzp’ers wordt steeds groter. De NVJ vindt dit onacceptabel en is een actiecampagne gestart.

  Naar de petitie

  Nieuwsbrief NVJ ontvangen?

  Meer weten? NVJ Academy

  De NVJ Academy organiseert educatieve activiteiten voor mediaprofessionals. Het cursus­aanbod wordt samengesteld op basis van de actuele ontwikkelingen in het vak. De praktijkgerichte cursussen bieden verdieping en zijn tevens een goede gelegenheid om in contact te komen met vakgenoten.

  Naar NVJ Academy