Heb je vragen? Bel 020-303 97 00

  Word nu lid!

  • Persoonlijk advies
  • Juridisch advies & rechtsbijstand
  • Perskaart
  • Korting op cursussen
  • Villamedia magazine
  Meer informatie over lidmaatschap Word nu lid

  Nieuws

  Persbericht: Journaliste mag gedetineerde niet interviewen

  De rechter in Den Haag heeft vandaag bepaald dat journaliste Anneke Verbraeken de gedetineerde Rwandees Iyamuremye niet mag interviewen. Reden: als journalist ben je afhankelijk van de medewerking van de gedetineerde. Die medewerking is door de directeur van de gevangenis geweigerd en alleen de gedetineerde kan daartegen bezwaar en beroep aantekenen. Die procedure loopt nu en daar kan de civiele rechter zich niet in mengen, zo oordeelt de Voorzieningenrechter.

  Lees verder..

  Leden akkoord met cao SBS

  Een meerderheid van de NVJ-leden werkzaam bij SBS-Productions heeft ingestemd met het principeakkoord voor een nieuwe cao. Ook de leden van FNV KIEM stemden positief over het bereikte resultaat, waardoor er nu sprake is van een definitieve cao-afspraak. De volledige cao-tekst zal spoedig op deze site worden gepubliceerd.

  Omroepsecretaris Tom Gibcus vertrekt bij de NVJ

  Met ingang van 1 juni 2014 treedt Tom Gibcus in dienst bij het bedrijf Cargill om aan de slag als Industrial/ Employee Relations Specialist. Tom begon drie jaar geleden bij de NVJ als secretaris Dagblad, Lokale Media en Persbureaus en stapte een half jaar geleden over naar de sectie Omroep. Het bestuur en het secretariaat zien het vertrek van Tom Gibcus als een groot verlies voor de NVJ, maar hebben alle begrip voor zijn switch naar het bedrijfsleven. De NVJ wenst hem veel succes. De vacature voor een nieuwe secretaris Omroep verschijnt vandaag in diverse media. 

  Lees verder..

  Leden akkoord met cao Veronica Uitgeverij

  De leden zijn akkoord gegaan met het onderhandelingsresultaat over de nieuwe en al weer verlopen cao Veronica Uitgeverij. De vakorganisaties, waaronder de NVJ, en Veronica bereikten begin april een principeakkoord. De nieuwe caoheeft een looptijd van 1,5 jaar, te weten van 1 juli 2012 t/m 31 december 2013. Salarissen en salarisschalen worden structureel met 0,5% verhoogd per 1 juli 2013. Er wordt een incidentele eenmalige uitkering gedaan van 0,75% van het bruto jaarsalaris 2013 voor medewerkers die op 1 september 2013 in dienst waren.

  Meer nieuwsberichten

  Vacature: Onderhandelaar / campagneleider Omroep NVJ

  We zoeken een bevlogen belangenbehartiger met inhoudelijke kennis van zaken, die inspeelt op de veranderingen in de omroepwereld en journalistiek. 
  De onderhandelaar is verantwoordelijk voor het afsluiten van cao’s en sociaal plannen, maar weet ook vakinhoudelijke thema’s te vertalen naar beleid en events.

  Meer weten?

  Stel je verkiesbaar voor het bestuur van de NVJ

  Leden die een half jaar of langer lid zijn van de NVJ kunnen zich vanaf 20 maart verkiesbaar stellen voor het bestuur van de NVJ.
  Wil je je kandidaat stellen, maak je interesse dan kenbaar op een van de volgende profielen:

  Lees meer

  Budget Lidmaatschap

  Kies voor alle voordelen van het NVJ-lidmaatschap behalve de gratis juridische bijstand (je ontvangt wel juridisch advies) en een perskaart, betaal € 13,- per maand.

  Lees meer

  Nieuwsbrief NVJ ontvangen?

  Laatste nieuwsbrief

  10-4-2014
  Gratis FYI speeddate: Starten in de creatieve sector

  Bekijk de laatste nieuwsbrief