Heb je vragen? Bel 020-303 97 00

  Word nu lid!

  • Persoonlijk advies
  • Juridisch advies & rechtsbijstand
  • Perskaart
  • Korting op cursussen
  • Villamedia magazine
  Meer informatie over lidmaatschap Word nu lid

  Nieuws

  NVJ en NVF overwegen proefproces gebruik drones

  NVJ/NVF-secretaris Rosa García López en advocaat Otto Volgenant overwegen een proefproces uit te lokken om vrijwaring van het gebruik van drones voor (foto)journalisten af te dwingen. In de ter consultatie voorgelegde conceptregeling zijn eerdere opmerkingen van de NVJ en de NVF niet meegenomen. De conceptregeling biedt daarom geen oplossing voor de problematiek voor fotojournalisten, aldus NVJ en NVF.

  Lees verder..

  Kabinet tilt aanpak zzp’ers over Statenverkiezingen heen

  Minister Henk Kamp van Economische Zaken heeft de Tweede Kamer op woensdag 19 november laten weten dat het Interdepartementaal beleidsonderzoek (IBO) naar de arbeidsmarktpositie van zzp'ers pas in mei 2015 wordt verwacht. Kamp bevestigde dat het kabinet zint op versobering van de zelfstandigenaftrek. Het kabinet tilt hiermee de aanpak van zzp 'ers over de Statenverkiezingen van maart 2015 heen. De NVJ en de NVF vinden het buitengewoon kwalijk dat het huidige kabinet zzp’ers wegzet als profiteurs van fiscaal voordeel.

  Lees verder..

  Rondetafelgesprek bronbescherming

  De vaste commissie voor Veiligheid en Justitie organiseert op 4 december een rondetafelgesprek over bronbescherming in strafzaken. Aanleiding is het wetsvoorstel tot wijziging van het Wetboek van Strafvordering tot vastlegging van het recht op bronbescherming bij vrije nieuwsgaring (bronbescherming in strafzaken) (Kamerstuk 34032). Namens de NVJ neemt algemeen secretaris Thomas Bruning deel aan het rondetafelgesprek.De Studiecommissie Journalistieke Bronbescherming heeft een uitgebreide reactie geschreven op het wetsvoorstel, waarin het recht van journalisten om hun bron te beschermen wettelijk wordt vastgelegd.

  DuPho nieuwe beroepsvereniging voor fotografen

  DutchPhotographers, roepnaam DuPho, is de naam van de nieuwe beroepsvereniging voor professioneel werkende fotografen in Nederland. Maandag 24 november verandert de FotografenFederatie formeel in DutchPhotographers. Daarmee komt er een einde aan de versnippering die de fotografie kenmerkte. Historisch verklaarbaar maar absoluut niet meer passend in deze tijd waarin digitalisering het vak en het beroepsveld grondig veranderde. Lees verder

  Meer nieuwsberichten

  Werf een lid en verdien € 25,-

  We belonen je graag als je ons helpt leden te werven. Als jouw collega lid wordt en jouw naam op het aanmeldformulier vermeldt, ontvang je € 25,- op je rekening.

  Werf een lid!

  Teken de petitie
  voor een sterk
  auteurscontractenrecht

  Mensen die maken moeten steeds vaker zonder redelijke vergoeding hun rechten aan opdrachtgevers en exploitanten afstaan. Maatregelen zijn nodig om te voorkomen dat makers geheel gebroken worden. De NVJ roept op de petitie te ondertekenen.

  Teken de petitie

  Jelle Visser: We stonden niet alleen

  ‘Het NVJ-lidmaatschap is net als lid worden van de ANWB. Een hele tijd is er niks aan de hand, maar dan opeens komt er een probleem om de hoek kijken. Dan ben heel blij dat je lid bent van een vereniging die snapt hoe de journalistiek werkt. Je staat niet alleen.’

  Lees meer

  #EndImpunity

  Op 2 november is de Internationale Federatie van Journalisten (IFJ) de wereldwijde campagne #EndImpunity gestart tegen de straffeloosheid van misdrijven tegen journalisten.

  Steun de campagne

  Nieuwsbrief NVJ ontvangen?

  Laatste nieuwsbrief

  18-11-2014:
  Tweede onderhandelingsronde omroep-cao

  Bekijk de laatste nieuwsbrief