Heb je vragen? Bel 020-303 97 00

Nieuws

Congres News Impact Summit komt naar Amsterdam

De zevende editie van de News Impact Summit, georganiseerd door het European Journalism Centre (EJC) en Google News Lab, vindt plaats op vrijdag 30 oktober vindt in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam. Het thema is ‘Remixing journalism formats, technology and design’, de rol van design en technologie in nieuwe journalistieke formats. Deelname aan het congres is gratis.

Lees verder..

Overleg met directie en hoofdredacteur Het Parool

NVJ-secretaris Annabel de Winter heeft dinsdag gesproken met de directie en hoofdredacteur van Het Parool over de voorgenomen reorganisatie bij de krant. Vorige week werd bekend dat er bij het Het Parool ongeveer 15 van de 82 redacteuren hun baan verliezen. De NVJ uit haar zorgen over de tendens dat redacteuren in loondienst plaats moeten maken voor freelance journalisten.

Lees verder..

Inzendingstermijn geopend voor fotografiewedstrijd SO Awards

Fotografen kunnen in de maand september hun werk insturen voor de SO Awards (Selection Of dutch photography). SO is een fotografie-wedstrijd die gaat over de creatieve identiteit van de professionele fotograaf. Er zijn geen categorieën en er wordt geen onderscheid gemaakt tussen vrij werk en in opdracht gemaakt werk. SO 2015 wordt georganiseerd door DuPho.

Lees verder..

Vreemde eend

COLUMN - Een interessant thema hebben ze weer te pakken, ViP, bij de Nacht van de Journalistiek op 26 september: diversiteit in de media. Want de media zijn veel te homogeen, zo bleek in februari maar weer eens uit een rondgang van NRC langs verschillende redacties. Zo’n 3 procent van de journalisten op redacties is van niet-westerse afkomst, terwijl onze samenleving voor 11,9 procent bestaat uit mensen met een niet-westerse achtergrond. Lees verder 

Meer nieuwsberichten

Kom naar De Nacht!

Kom zaterdag 26 september naar de Nacht van de Journalistiek! De negende Nacht staat in het teken van diversiteit in de media.
Ook dit jaar wordt er flink uitgepakt met optredens van nationale en internationale gasten, zoals Ruchi Tandon (BBC), Olaf Koens (RTL), Daan Louter (The Guardian), Wiegertje Postma (VICE), Wilma Haan (Het Parool), Maral Noshad Sharifi (nrc.next) en vele anderen. De presentatie is in handen van Frénk van der Linden.

Naar het programma

Journalistieke cao voor het Uitgeverijbedrijf

De NVJ is een informatiecampagne gestart over het onderhandelingsresultaat  over de nieuwe Journalistieke cao voor het Uitgeverijbedrijf. Deze gemoderniseerde cao wordt van kracht als de leden van de NVJ in meerderheid vóór hebben gestemd. Stemmen kan tussen 26 augustus en 9 september. In ons webdossier vind je alle achtergrondinformatie.

Lees meer

Ben jij al lid?

Ben je lid en tevreden over de NVJ? Misschien is het lidmaatschap dan ook interessant voor je collega. Wordt je collega lid dan ontvang jij 25 euro op je rekening. Voor je collega zijn de eerste 3 maanden van het lidmaatschap gratis!
Stuur een bericht aan je collega  »

Videojournalistiek

De NVJ Academy organiseert in samenwerking met Karakter.tv de vierdaagse cursus Videojournalistiek. Deelnemers krijgen les in het hanteren van de camera, verhaalopbouw en een introductie in videomontage door middel van het programma Final Cut Pro. Op het eind van de cursus hebben de deelnemers een korte reportage gemaakt.

Meer weten

Nieuwsbrief NVJ ontvangen?

Laatste nieuwsbrief

27-8-2015: Tips over bijhouden vakgebied voor oudere journalisten

Bekijk de laatste nieuwsbrief

Word nu lid!

  • Juridisch advies & rechtsbijstand
  • Perskaart
  • Korting op cursussen
  • Korting op verzekeringen
  • Journalistieke belangenbehartiging
Meer informatie over lidmaatschap Word nu lid

Van Dale Groot Woordenboek van de Nederlandse taal

Op 6 oktober 2015 verschijnt de vijftiende editie van de Dikke Van Dale. Tot en met 18 oktober 2015 krijg je, als NVJ-lid € 30 intekenkorting op de Dikke Van Dale inclusief een jaar toegang tot de online versie.

Meer info

Meer weten? NVJ Academy

De NVJ Academy is het educatieve centrum van de NVJ en organiseert kwalitatief hoogstaande cursussen en trainingen die toegesneden zijn op (journalistieke) professionals werkzaam in de media. Bekijk de NVJ Academy Agenda voor een overzicht van het cursusaanbod.

Naar NVJ Academy