Heb je vragen? Bel 020-303 97 00

  Word nu lid!

  • Juridisch advies & rechtsbijstand
  • Perskaart
  • Korting op cursussen
  • Korting op verzekeringen
  • Journalistieke belangenbehartiging
  Meer informatie over lidmaatschap Word nu lid

  Nieuws

  Oproep solidariteitsmail Cumhuriyet-journaliste Canan Coşkun

  Tegen de Turkse journaliste Canan Coşkun van dagblad Cumhuriyet werd in juni van dit jaar een gevangenisstraf van 23 jaar en vier maanden geëist vanwege haar journalistieke activiteiten. Het proces tegen Coşkun gaat 12 november van start. De NVJ en Stichting Röportaj doen een oproep om een solidariteitsmail naar de journaliste te sturen.

  Lees verder..

  Vijf redenen om geen lid te worden

  Voor zo ver het nog niet is opgevallen: de NVJ is naarstig bezig nieuwe leden te werven. De uitstroom gaat vanzelf, elke reorganisatie weer. De instroom gaat moeizaam, omdat het in de eenentwintigste eeuw niet kek is om je bij een ‘vakbond’ aan te sluiten, en misschien ook wel omdat de NVJ de naam heeft dat ze zo duur is. Laatst heb ik een paar argumenten op een rijtje gezet om géén lid te worden van de NVJ. En vanzelf staan er een paar redenen bij om het misschien toch maar te doen. Voor wie er zelf nog niet is opgekomen, herhaal ik ze nog even. Lees de column van Louis van de Geijn

  ‘Rechtszaak’ Right to Know Day

  Tijdens de bijeenkomst in het kader van Right To Know Day op 28 september werd een rechtszaak nagespeeld. Een overheidsmedewerker pleitte voor transparantie, terwijl notoire Wobbers Pieter Klein (RTL Nieuws) en Brenno de Winter rechter André Verburg tot geheimhouding probeerden te bewegen. Sam Nemet en Ine Poppe van Poppe en Partners maakten een videoverslag.

  Lees verder..

  NVJ protesteert tegen censuur azc-voorlichtingsbijeenkomst

  De NVJ heeft protest aangetekend bij de gemeente Harderwijk, nadat vorige week de gemeente de lokale media verzocht geen opnamen te maken tijdens een voorlichtingsbijeenkomst over de komst van een nieuw asielzoekerscentrum (azc). De media voelen zich ernstig beperkt door dit verbod. In een brief aan burgemeester Van Schaik vraagt de NVJ om excuses aan betrokken media en hoopt dat de volgende keer meer in lijn met de grondbeginselen van openbaar bestuur wordt geopereerd. De NVJ verwacht deze week nog antwoord van de gemeente. Meer bij Villamedia

  Meer nieuwsberichten

  Voorlichting via Twitter: goed nieuws?

  Hoe heeft internet en met name Twitter de verhouding tussen voorlichters en journalisten veranderd? Discussier mee op 15 oktober. Met o.a. Brenno de Winter, Joost Nederpelt, Robert Bas en voorlichters. 

  Lees meer

  Ben jij al lid?

  Ben je lid en tevreden over de NVJ? Misschien is het lidmaatschap dan ook interessant voor je collega. Wordt je collega lid dan ontvang jij 25 euro op je rekening. Voor je collega zijn de eerste 3 maanden van het lidmaatschap gratis!
  Stuur een bericht aan je collega  »

  Journalistieke cao voor het Uitgeverijbedrijf

  De cao voor het Uitgeverijbedrijf is een feit: één nieuwe en overkoepelende cao met een apart journalistiek gedeelte voor dagbladen, publieks- en opinieweekbladen en vaktijdschriften.In ons webdossier vind je alle achtergrondinformatie.

  Lees meer

  Nieuwsbrief NVJ ontvangen?

  Laatste nieuwsbrief

  10-9-2015: Geerdink in Nederland; protestactie gaat door

  Bekijk de laatste nieuwsbrief

  Meer weten? NVJ Academy

  De NVJ Academy is het educatieve centrum van de NVJ en organiseert kwalitatief hoogstaande cursussen en trainingen die toegesneden zijn op (journalistieke) professionals werkzaam in de media. Bekijk de NVJ Academy Agenda voor een overzicht van het cursusaanbod.

  Naar NVJ Academy