Heb je vragen? Bel 020-303 97 00

  Word nu lid!

  • Juridisch advies & rechtsbijstand
  • Perskaart
  • Korting op cursussen
  • Korting op verzekeringen
  • Journalistieke belangenbehartiging
  Meer informatie over lidmaatschap Word nu lid

  Nieuws

  Eén journalistieke cao: erop of eronder

  Eén moderne cao voor alle journalisten die werken in het Uitgeverijbedrijf, met behoud van alle journalistieke waarden. De onderhandelaars van de NVJ werken noest door aan dit megaproject. De eerste mijlpaal werd eind 2014 gepasseerd, met instemming van de leden. Dit voorjaar is vervolgens voorlopige overeenstemming bereikt over overgangsbepalingen voor journalistieke bepalingen die nog niet in het akkoord voor 2014 waren vastgelegd.

  Lees verder..

  Auteurscontractenrecht: wat verandert er voor (foto)journalisten?

  Op 1 juli 2015 treedt de wet Auteurscontractenrecht in werking. Deze wet gaat onderdeel uitmaken van de Auteurswet en heeft tot doel de positie van de maker ten opzichte van de exploitant te verstevigen. Makers, zoals journalisten en fotografen, zijn vaak de zwakkere partij bij overeenkomsten. Daarom heeft de wetgever een aantal maatregelen genomen om hun contractuele positie te versterken.

  Lees verder..

  Instemming verlenging sociaal plan TMG

  De NVJ kan een handtekening zetten onder een verlengd sociaal plan bij TMG. De leden hebben ingestemd met het principeakkoord dat vorige week werd gesloten tussen TMG en de vakorganisaties, waaronder de NVJ. Het bestaande sociaal plan wordt vrijwel ongewijzigd verlengd vanaf 1 juli 2015 en is van toepassing op de gevolgen van adviesaanvragen die uiterlijk 30 november zijn ingediend, onder de voorwaarde dat het daaropvolgende advies uiterlijk 31 december 2015 door het bevoegde medezeggenschapsorgaan is gegeven.

  Lees verder..

  Wet werk en zekerheid: wat verandert er na 1 juli?

  Per 1 juli 2015 veranderen de regels voor ondermeer ontslag, de ontslagvergoeding en flexibele contracten. Dat komt door de Wet werk en zekerheid (Wwz). De belangrijkste wijzigingen op een rij.

  Lees verder..
  Meer nieuwsberichten

  De Persgroep Freelancevoorwaarden

  De Aangepaste Freelancevoorwaarden van De Persgroep hebben geleid tot felle reacties van zelfstandige journalisten en fotografen werkzaam voor De Persgroep. In het dossier De Persgroep Freelancevoorwaarden worden alle achtergronden, brieven en reacties over de aanpaste freelancevoorwaarden van De Persgroep verzameld.

  Naar het dossier

  Kennismakingsregeling

  Je bent net afgestudeerd in de journalistiek, je bruist van de energie en je wilt zo snel mogelijk aan de slag. Dan is de kennismakingsregeling misschien iets voor jou! 100 jonge journalisten kunnen gedurende 2 jaar aan de slag bij een dagblad, of 6 tot 9 maanden bij een tijdschrift. Daarmee kun je heel veel ervaring opdoen en je verder specialiseren. Doe mee!

  Meer informatie

  Nieuwsbrief NVJ ontvangen?

  Laatste nieuwsbrief

  30-6-2015:
  Wet werk en zekerheid: wat verandert er na 1 juli?

  Bekijk de laatste nieuwsbrief

  Meer weten? NVJ Academy

  De NVJ Academy is het educatieve centrum van de NVJ en organiseert kwalitatief hoogstaande cursussen en trainingen die toegesneden zijn op (journalistieke) professionals werkzaam in de media. Bekijk de NVJ Academy Agenda voor een overzicht van het cursusaanbod.

  Naar NVJ Academy