Heb je vragen? Bel 020-303 97 00

  Word nu lid!

  • Persoonlijk advies
  • Juridisch advies & rechtsbijstand
  • Perskaart
  • Korting op cursussen
  • Villamedia magazine
  Meer informatie over lidmaatschap Word nu lid

  Nieuws

  NVJ bekritiseert artikel gratis foto’s

  NVJ-voorzitter Marjan Enzlin heeft scherp gereageerd op het bericht dat afgelopen woensdag op Villamedia verscheen: 9 keer: hier vind je legaal, gratis beeld. In dit artikel worden sites met gratis fotoaanbod op een rijtje gezet. ‘Dit artikel doet geen recht aan de belangen van onze collega’s fotografen/fotojournalisten en de uiterst barre omstandigheden waarin hun sector verkeert.’ Ook NVF-voorzitter Rimmer Mulder distantieert zich van het artikel en onderschrijft de reactie van Enzlin.

  Lees verder..

  Aanbevelingen wetsvoorstel bronbescherming

  De Studiecommissie Journalistieke Bronbescherming heeft een uitgebreide reactie geschreven op het wetsvoorstel, waarin het recht van journalisten om hun bron te beschermen wettelijk wordt vastgelegd. Vorige maand is het wetsvoorstel voor bronbescherming naar de Tweede Kamer gegaan. In een brief aan de vaste commissies voor Veiligheid en Justitie en Binnenlandse Zaken geeft de Studiecommissie tien aanbevelingen. Deze worden ondersteund door NVJ, NDP Nieuwsmedia, het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren en het Persvrijheidsfonds.

  Lees verder..

  Onderzoek informatievergaring crises bij organisaties

  Een team van de Amsterdam School of Communication Research (ASCoR), onderdeel van de UvA, doet onderzoek naar de selectie van nieuwsbronnen bij informatievergaring over crises bij organisaties, zoals een explosie bij een chemisch bedrijf, een faillissement of massaontslag. Het doel van dit onderzoek is om te achterhalen hoe journalisten de nieuwswaarde van bronnen beoordelen in de eerste 24 uur van een crisis. Het onderzoeksteam vraagt journalisten een online vragenlijst in te vullen. Deelnemers ontvangen, indien gewenst, een verslag van de resultaten en maken kans op een van de 20 cadeaubonnen ter waarde van 25 euro. Ga hier naar de vragenlijst.

  NDC past pensioenversobering aan

  De Noordelijke Dagblad Combinatie (NDC) past zijn versobering van de arbeidsvoorwaarden aan en komt met een nieuwe pensioenregeling. Ook de voorgenomen afschaffing van de dertiende maand wordt in heroverweging genomen. Dat zijn de belangrijkste uitkomsten van het overleg dat de NVJ dinsdag had met NDC. De uitgever had per 1 januari 2014 de uitvoeringsovereenkomst met Nationale Nederland opgezegd. Meer bij Villamedia 

  Meer nieuwsberichten
  Debat 'Journalistiek in Crisisgebieden'

  De Balie en de NVJ organiseren op dinsdag 28 oktober het debat Journalistiek in Crisisgebieden. Met journalisten Lex Runderkamp, Nico Haasbroek en Rena Netjes en NVJ-secretaris Thomas Bruning.
  Deelname voor NVJ-leden = gratis!

  Geef je op en praat mee

  Joost Driessen: Er wordt gewerkt aan jóuw toekomst

  'Het is fijn om die perskaart te hebben, het is fijn om advies te kunnen vragen of de Nacht van de Journalistiek bij te kunnen wonen. Maar mijn lidmaatschap draagt ook bij aan een grotere slagkracht van de NVJ.' 

  Lees meer

  Nieuwsbrief NVJ ontvangen?

  Laatste nieuwsbrief

  25-09-2014:
  Wetsvoorstel bronbescherming: langjarige belofte eindelijk ingelost

  Bekijk de laatste nieuwsbrief