Heb je vragen? Bel 020-303 97 00

  Word nu lid!

  • Persoonlijk advies
  • Juridisch advies & rechtsbijstand
  • Perskaart
  • Korting op cursussen
  • Villamedia magazine
  Meer informatie over lidmaatschap Word nu lid

  Nieuws

  De kracht van ‘interactive’ verhalen

  The Guardian is één van de pioniers op het gebied van digitale journalistiek. De interactieve CV van Daan Louter leverde hem een afstudeerstage op bij de Britse krant. Na afloop mocht hij blijven. Firestorm, The Pontifficator en Refugee Challenge zijn een paar van de projecten waaraan hij als interactive designer meewerkte. En hij ontwierp een toolkit voor journalisten om de beste vertelmanier voor een verhaal te vinden.

  Lees verder..

  The Next Step: dit komt eraan in de internetjournalistiek

  Stilstand is achteruitgang, en dat geldt zeker in de internetjournalistiek. NVJ Internet organiseerde daarom op 25 september The Next Step met een preview van nieuwe ontwikkelingen waarmee de journalistiek te maken krijgt. Over apps voor smartwatches, de voordelen van Google Glass, experimenteren met de Oculus Rift,  de komst van NOS Video First en contentstrategie naar een hoger niveau.  

  Lees verder..

  Verse vooruitstappen

  Gepakt en gezakt stond zij voor ons. Petra Grijzen, presentator van de avond. Fijn dat wij waren gekomen. Maar eerst een moment van besef. Hadden we wel in de gaten dat het nog kort geleden was dat een journalist niet zonder tas of zelfs koffer op pad ging? Dat we met enorme apparaten in de weer waren om ons verhaal te vangen en aan het publiek te brengen? Verslag van Marjoke Roorda over The Next Step

  12 do’s & don’ts voor de ideale sollicitatie

  Hoe zorg je dat je gezien wordt door de hoofdredactie? Wat is de ideale sollicitatiebrief? Hoe treed je op tijdens het sollicitatiegesprek? Marcella Breedeveld (hoofdredactie NRC Handelsblad / nrc.next) vertelde tijdens de Nacht van de Journalistiek 12 do’s & don’ts voor de ideale sollicitatie.

  Lees verder..
  Meer nieuwsberichten

  Joost Driessen: Er wordt gewerkt aan jóuw toekomst

  'Het is fijn om die perskaart te hebben, het is fijn om advies te kunnen vragen of de Nacht van de Journalistiek bij te kunnen wonen. Maar mijn lidmaatschap draagt ook bij aan een grotere slagkracht van de NVJ.' 

  Lees meer

  Pf Magazine met 50% korting

  NVJ- en NVF-leden ontvangen maar liefst 50% korting op een jaarabonnement Pf Magazine!

  Bekijk de aanbieding

  Nieuwsbrief NVJ ontvangen?

  Laatste nieuwsbrief

  25-09-2014:
  Wetsvoorstel bronbescherming: langjarige belofte eindelijk ingelost

  Bekijk de laatste nieuwsbrief