Heb je vragen? Bel 020-303 97 00

  Word nu lid!

  • Juridisch advies & rechtsbijstand
  • Perskaart
  • Korting op cursussen
  • Korting op verzekeringen
  • Journalistieke belangenbehartiging
  Meer informatie over lidmaatschap Word nu lid

  Nieuws

  Snelle reactie minister Koenders op oproep NVJ inzake Turkse persbreidel

  Onlangs riep de NVJ samen met de EFJ en de IFJ, minister Koenders op zich uit te spreken tegen arrestaties en sluitingen van mediabedrijven in Turkije. Minister Koenders reageerde vandaag op deze oproep met dit bericht:

  Lees verder..

  NVJ verlangt dat Koenders zich uitspreekt tegen arrestaties en sluitingen Turkije

  De NVJ heeft met ontzetting kennisgenomen van de sluiting van drie nieuwsagentschappen, zestien televisiezenders, drieëntwintig radiostations en vijftien tijdschriften en vijfenveertig dagbladen in Turkije. Ook zijn – opnieuw – zevenenveertig journalisten in hechtenis genomen.

  Lees verder..

  Directie Sanoma niet akkoord met voorstel werknemers

  Afgelopen dinsdag heeft NVJ Tijdschriften samen met vakbonden CNV en FNV Kiem en de betrokken ondernemingsraden opnieuw gesproken met de directie van Sanoma Media Netherlands (hierna te noemen ‘Sanoma’) over een Sociaal Beleidskader (SBK).

  Lees verder..

  NVJ en coördinatiepunt OM werken samen bij aangiftes bedreigde journalisten

  Het Openbaar Ministerie (OM) gaat de aangiftes van bedreigde journalisten in Nederland extra in de gaten houden. Diverse Nederlandse en Turkse journalisten worden bedreigd met geweld en geïntimideerd en hebben daarvan aangifte gedaan.

  Lees verder..
  Meer nieuwsberichten

  Advies voor Nederlandse journalisten in Turkije

  Op verzoek van de NVJ heeft Buza voor journalisten die in Turkije (gaan) werken een aangepast advies.

  Advies Turkije

  Sanne Terlingen: ‘Onrustig en altijd nieuwsgierig’

  Sanne Terlingen is onderzoeksjournalist bij OneWorld. In mei ontving ze de Lira Scherpenzeel Prijs voor grensverleggende buitenlandjournalistiek.

  Lees meer

  Journalistiek heeft een prijs: teken de petitie

  De NVJ is voor gelijke beloning voor gelijk werk. De tarieven van zelfstandige (foto)journalisten zijn te laag. Het gat tussen de beloning van journalisten in vast dienstverband en de beloning van zzp’ers wordt steeds groter. De NVJ vindt dit onacceptabel en is een actiecampagne gestart.

  Naar de petitie

  Nieuwsbrief NVJ ontvangen?

  Wat leer jij deze zomer?

  Deze zomer heeft de NVJ Academy extra cursussen ingepland voor Filmen met je smartphone en Schrijven voor Google. Meer weten?

  Bekijk het cursusaanbod

  Kennismakingsaanbod!

  Word nu lid, de eerste drie maanden zijn gratis! Bovendien ontvang je naar keuze het Canon Zilveren Cameraboek of het handige naslagwerk Journalist en Recht. Je bent al lid vanaf 7 euro netto per maand! (studenten zijn altijd gratis lid van de NVJ)

  Lidmaatschappen