Heb je vragen? Bel 020-303 97 00

  Word nu lid!

  • Juridisch advies & rechtsbijstand
  • Perskaart
  • Korting op cursussen
  • Korting op verzekeringen
  • Journalistieke belangenbehartiging
  Meer informatie over lidmaatschap Word nu lid

  Nieuws

  Alles wat je moet weten over modelcontracten

  Met de invoering van de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA) per 1 mei wordt de VAR vervangen door modelcontracten. De regels binnen deze overeenkomsten moeten duidelijk maken dat er geen sprake is van een gezagsverhouding en dus van een relatie tussen werkgever en werknemer. De NVJ streeft er naar om samen met de Belastingdienst, NUV, DuPho, FNV KIEM en met de omroepen enkele modelcontracten op te stellen.

  Lees verder..

  Vraag & antwoord reorganisatie TMG

  De NVJ is woensdag met een zware delegatie op bezoek geweest bij de redactie van Telegraaf. Doel van het bezoek was leden en niet leden die getroffen worden door de reorganisatie van de redactie bij te staan en te adviseren. Zo’n 70 redactieleden woonden de bijeenkomst bij. Een aantal van de gestelde vragen omtrent de reorganisatie heeft de NVJ verzameld en beantwoord.

  Lees verder..

  SBS medewerkers delen hun zorgen met NVJ

  Omroepsecretaris René Roodheuvel is blij met de grote belangstelling van SBS medewerkers voor de bijeenkomst die de NVJ donderdag organiseerde bij de redacties van Hart van Nederland en Shownieuws van SBS Productions. ‘Reken maar dat dit doorklinkt naar de SBS directie.’ Roodheuvel en belangenbehartiger Jim Verhoef bespraken tijdens de druk bezochte bijeenkomst de inzet van de onderhandelingen voor de nieuwe cao 2016 bij SBS-Productions.

  Lees verder..

  Bestuursverkiezing sectie Omroep

  Voor het nieuwe bestuur van de sectie Omroep hebben zich elf kandidaten aangemeld voor zeven beschikbare plekken. Ook de functie van voorzitter moet worden verkozen. Leden van de sectie Omroep worden daarom opgeroepen om hun stem uit te brengen. Deze week ontvangen zij via een e-mail de oproep.

  Lees verder..
  Meer nieuwsberichten

  Right to be forgotten

  Debatteer mee: sinds Google in 2014 het 'right to be forgotten' invoerde, hebben ruim 20.000 Nederlanders de zoekmachine gevraagd om bepaalde zoekresultaten te verwijderen. Hoe zorgvuldig gaat Google te werk bij het verwerken van verwijderverzoeken? En wat zijn daarvan de gevolgen voor de journalistiek? Wat betekent het als je artikelen niet meer terug te vinden zijn via Google?

  Lees meer

  Pål Jansen: 'Er is behoefte aan goede journalistiek in de regio'

  Pål Jansen is journalist. Hij studeerde in 2015 af aan de Fontys Hogeschool Journalistiek in Tilburg. Pål doet mee aan het NVJ Mentorenprogramma.

  Lees meer

  Lastige kwestie?
  Onze juristen helpen

  Onze juridische dienst staat bekend om haar kwaliteit van dienstverlening, klantgerichtheid en kennis en kunde van het team van advocaten en juristen. Zo blijkt ook steeds uit onze tevredenheidsonderzoeken. Daar zijn we best trots op. Wist je dat leden gratis gebruik kunnen maken van onze juridische diensten?

  Lees meer

  Ben jij al lid?

  Ben je lid en tevreden over de NVJ? Misschien is het lidmaatschap dan ook interessant voor je collega. Wordt je collega betalend lid dan ontvang jij 25 euro op je rekening. Voor je collega zijn de eerste 3 maanden van het lidmaatschap gratis!
  Stuur een bericht aan je collega  »

  Nieuwsbrief NVJ ontvangen?

  Laatste nieuwsbrief

  27-01-2016: 6 waarheden over freelancen en tarieven

  Bekijk de laatste nieuwsbrief

  Meer weten? NVJ Academy

  De NVJ Academy organiseert educatieve activiteiten voor mediaprofessionals. Het cursus­aanbod wordt samengesteld op basis van de actuele ontwikkelingen in het vak. De praktijkgerichte cursussen bieden verdieping en zijn tevens een goede gelegenheid om in contact te komen met vakgenoten.

  Naar NVJ Academy

  Kennismakingsaanbod!

  Word nu lid, de eerste drie maanden zijn gratis! Bovendien ontvang je naar keuze het Zilveren Cameraboek of het handige naslagwerk Journalist en Recht. Je bent al lid vanaf 7 euro netto per maand! (studenten zijn altijd gratis lid van de NVJ)

  Lidmaatschappen