Heb je vragen? Bel 020-303 97 00

  Word nu lid!

  • Juridisch advies & rechtsbijstand
  • Perskaart
  • Korting op cursussen
  • Korting op verzekeringen
  • Journalistieke belangenbehartiging
  Meer informatie over lidmaatschap Word nu lid

  Nieuws

  NVJ bereikt onderhandelingsresultaat Sociaal Plan A&C Media

  De afgelopen twee maanden heeft secretaris Annabel de Winter van de NVJ zich ingespannen om een aanvaardbare sociale regeling te onderhandelen met de interim bestuurder van A&C Media, Loek Radix, voor die leden van de NVJ die getroffen worden door de gevolgen van de ophanden zijnde reorganisatie "1 Visie". Dat heeft geleid tot een onderhandelingsresultaat voor álle werknemers van A&C Media die getroffen worden door de gevolgen van de ingrijpende bezuinigingsoperatie bij A&C Media, vastgelegd in het Sociaal Plan dat gisteren is ondertekend door NVJ (als enige vakbond) en A&C Media.

  Lees verder..

  De rol van de media en een betere wereld

  Soms is het nuttig eens na te denken over hoe de wereld er in de toekomst uit zou kunnen of zou moeten zien. Zeg: in 2030. En wat moet er vanaf nu gebeuren om dat toekomstbeeld waar te maken? Dat was precies de opdracht die een commissie van “eminente personen” kreeg van de Verenigde Naties. Lees de column van bestuurslid Jan Keulen.

  Louche advocaat in cartoon Oppenheimer toegestaan

  Het gerechtshof in Den Bosch heeft vandaag geoordeeld dat de cartoon van Ruben Oppenheimer over Theo Hiddema niet onrechtmatig is. De cartoonist had de strafpleiter in zijn cartoon ‘louche advocaat’ genoemd. De rechtbank in Maastricht oordeelde vorig jaar dat dit onrechtmatig is en veroordeelde Oppenheimer tot het plaatsen van een rectificatie. Tegen dat oordeel ging de cartoonist in hoger beroep.

  Lees verder..

  ‘Dit akkoord doet recht aan ieders belang’

  Afgelopen week is het principeakkoord bereikt voor een nieuwe cao bij de Publieke Omroep. Omroepsecretaris René Roodheuvel had een belangrijke ambitie: een zo gelijkwaardig mogelijke rechtspositie voor mensen met zowel een vast als een tijdelijk contract. ‘Dit akkoord doet recht aan ieders belang.’

  Lees verder..
  Meer nieuwsberichten

  De rol van de media en een betere wereld

  Column Jan Keulen - Soms is het nuttig eens na te denken over hoe de wereld er in de toekomst uit zou kunnen of zou moeten zien. Zeg: in 2030. En wat moet er vanaf nu gebeuren om dat toekomstbeeld waar te maken? Dat was precies de opdracht die een commissie van “eminente personen” kreeg van de Verenigde Naties.

  Lees verder

  NVJ Loopbaanbegeleiding

  Wat wil je met je loopbaan? Heb je wel ambities maar geen echt plan? De NVJ biedt loopbaanbegeleiding aan speciaal voor mediaprofessionals.
  Investeren in je eigen ontwikkeling loont! 

  Lees meer

  Nieuwsbrief NVJ ontvangen?

  Laatste nieuwsbrief

  14-7-2015: NVJ biedt loopbaanbegeleiding voor mediaprofessionals aan

  Bekijk de laatste nieuwsbrief

  Meer weten? NVJ Academy

  De NVJ Academy is het educatieve centrum van de NVJ en organiseert kwalitatief hoogstaande cursussen en trainingen die toegesneden zijn op (journalistieke) professionals werkzaam in de media. Bekijk de NVJ Academy Agenda voor een overzicht van het cursusaanbod.

  Naar NVJ Academy