Heb je vragen? Bel 020-303 97 00

  Word nu lid!

  • Juridisch advies & rechtsbijstand
  • Perskaart
  • Korting op cursussen
  • Korting op verzekeringen
  • Journalistieke belangenbehartiging
  Meer informatie over lidmaatschap Word nu lid

  Nieuws

  Korting drones theorie-opleiding

  Drone Flight Academy biedt vanaf 2 september een theorie-opleiding mini-drones van 1 dag, waarin alle noodzakelijke theorie, zoals wet- en regelgeving en vluchtvoorbereiding, wordt behandeld. Met de opgedane kennis kan het theorie-examen worden afgelegd bij het KEI (KNVvL Examinering Instituut) en hiermee kan de gewenste ontheffing van het vliegverbod worden aangevraagd. De eerste theorie-cursussen vinden plaats op 2 en 3 september in Hoofddorp. Dankzij een samenwerkingsverband met de NVJ Academy geldt voor NVF- en NVJ-leden een korting van € 100.

  Lees verder..

  Principeakkoord Sociale Regeling RNW Media

  De vakorganisaties hebben op dinsdag 23 augustus met de directie van RNW een principeakkoord bereikt over een sociale regeling in verband met de komende reorganisatie. De Sociale Regeling RNW Media 2016 1 september 2016 t/m 31 januari 2017 is gebaseerd op de Sociale Regeling die in 2015 voor de Publieke Omroep is overeengekomen. De NVJ, FNV en CNV staan volledig achter het resultaat en leggen het principeakkoord met een positief advies aan haar leden voor.

  Lees verder..

  Zorgen over ‘chilling effect’ bij gebruik Big Data geuit

  In het overleg maandag met de ministers Van der Steur en Blok over Big Data-toepassingen heeft de NVJ zorgen geuit over het ‘chilling effect’ van het gebruik van Big Data voor zowel burgers als journalisten en hun bronnen. Van der Steur liet weten dat de inzet van Big Data wat betreft het kabinet sowieso gaat plaatsvinden. Wel zal de inrichting zeer zorgvuldig moeten plaatsvinden, aldus de minister van Veiligheid en Justitie. Het gebruik moet transparant, controleerbaar en specifiek zijn. ‘Maar alle mailverkeer met bijvoorbeeld Raqqa moet wel kunnen worden opgevraagd’, aldus NVJ-secretaris Thomas Bruning. ‘Tot zover specifiek dus.’ Meer zal blijken uit de officiële kabinetsreactie op het WRR-rapport ‘Big Data in een vrije en veilige samenleving’ in het najaar.

  Lees verder..

  Column - Sport: Iedereen kijkt het, weinig journalisten benutten het

  Hoeveel Braziliaanse voetballers kun je opnoemen? Tien, twintig misschien wel? En hoeveel niet-voetballende Brazilianen? Op zaterdag 24 september organiseert Vers in de Pers (VIP) in Den Haag het Festival van de Journalistiek, met als thema ‘specialiseren’. Lees de column van Ivo Roodbergen, bestuurslid sectie Vers in de Pers.

  Meer nieuwsberichten

  Van welke specialist wil jij leren?

  De Nacht van de Journalistiek beleeft dit jaar haar lustrum. Met deze tiende editie dopen we dit jaarlijks terugkerende evenement om tot het Festival van de Journalistiek. Met muziek, humor en lekker eten. En vooral: veel kleinschalige workshops waarin professionals in gesprek gaan met beginnende journalisten. Dit alles rondom het thema ‘specialiseren’. Schrijf je in!

  Programma en inschrijven

  Vraag je Studentenperskaart aan

  Wist jij dat je voor slechts € 24,95 een Studentenperskaart kan aanvragen? Dit kan erg handig zijn om gratis toegang te krijgen tot evenementen of toegang te krijgen tot gebeurtenissen waar je anders geen toegang tot krijgt. De Studentenperskaart kost € 24,95 per jaar en is geldig vanaf september 2016 tot en met augustus 2017. Iets voor jou?

  Meer informatie

  Advies voor Nederlandse journalisten in Turkije

  De NVJ houdt de ontwikkelingen in Turkije nauwlettend in de gaten. Op verzoek van de NVJ heeft Buza voor journalisten een aangepast advies ingesteld.

  Lees het advies

  Nieuwsbrief NVJ ontvangen?

  Kennismakingsaanbod!

  Word nu lid, de eerste drie maanden zijn gratis! Bovendien ontvang je naar keuze het Canon Zilveren Cameraboek of het handige naslagwerk Journalist en Recht. Je bent al lid vanaf 7 euro netto per maand! (studenten zijn altijd gratis lid van de NVJ)

  Lidmaatschappen