Heb je vragen? Bel 020-303 97 00

  Word nu lid!

  • Juridisch advies & rechtsbijstand
  • Perskaart
  • Korting op cursussen
  • Korting op verzekeringen
  • Journalistieke belangenbehartiging
  Meer informatie over lidmaatschap Word nu lid

  Nieuws

  Dinsdag gesprek met minister Hennis over zwarte lijst

  NVJ-bestuurslid Max van Weezel en algemeen secretaris Thomas Bruning hebben dinsdag 21 april een gesprek met minister Hennis over de zwarte lijst met kritische journalisten die het ministerie van Defensie zou hanteren. Journalisten met ervaringen van tegenwerking bij ministeries worden opgeroepen deze te melden bij de NVJ, vereniging@nvj.nl onder vermelding van zwarte lijst. Gisteren meldde EenVandaag dat Defensie een dergelijke zwarte lijst hanteert.

  NVJ wil opheldering zwarte lijst Defensie

  De NVJ wil zo snel mogelijk in overleg met minister Hennis over de lijst van het ministerie van Defensie waarop namen van kritische journalisten staan. Dit heeft de NVJ schriftelijk laten weten. Uit een interne mail van het ministerie, dat in het bezit is van EenVandaag, blijkt dat Defensie een zwarte lijst hanteert. ‘We vinden dit zeer alarmerend en volstrekt niet passend in een democratische rechtsstaat’, zegt algemeen secretaris Thomas Bruning. ‘Gelet op de ernst van deze zaak dringen we aan op een persoonlijk onderhoud met de minister.’ Bruning reageert donderdagavond in de uitzending van EenVandaag (18.15 uur, NPO1). Meer bij Villamedia en EenVandaag. 

  Festival van het Vrije Woord

  Aan de vooravond van de Dag van de Persvrijheid wordt op zaterdag 2 mei in De Balie het Festival van het Vrije Woord gehouden. Vrijheid om je mening te geven is vanzelfsprekend als je het hebt en een ramp als het je ontbreekt. Daarom organiseert de NVJ, samen met andere media-organisaties dit festival. Een viering, maar ook een protest tegen de bedreiging - of letterlijke belegering - ervan. Met Hans Teeuwen, Eberhard van der Laan, Rena Netjes, Abdullah Elshamy, Marcel Gelauff, Judith Spiegel, Shirin Musa, Petra Grijzen, Mehmet Ülger, Andree van Es, Erol Önderoglu en vele anderen. 

  Lees verder..

  Bijna gratis scholing voor zelfstandigen

  Zelfstandige journalisten en niet-journalisten in de publieksbladensector kunnen zich vanaf vandaag inschrijven voor bijna gratis scholing. Inschrijvers betalen 50 of 100 euro en hebben daarmee recht op 4 dagdelen aan scholing ter waarde van 500 euro. De cursussen zijn gericht op ondernemen of aanscherpen van journalistieke kwaliteiten.

  Lees verder..
  Meer nieuwsberichten

  Kennismakingsregeling

  Je bent net afgestudeerd in de journalistiek, je bruist van de energie en je wilt zo snel mogelijk aan de slag. Dan is de kennismakingsregeling misschien iets voor jou! 100 jonge journalisten kunnen gedurende 2 jaar aan de slag bij een dagblad, of 6 tot 9 maanden bij een tijdschrift. Daarmee kun je heel veel ervaring opdoen en je verder specialiseren. Doe mee!

  Meer informatie

  Teken de petitie!

  Sinds Rutte I staat de zelfstandigenaftrek onder druk. Afschaffing van de zelfstandigenaftrek scheelt zelfstandigen minimaal €221,- per maand. ZZP'ers creëren een baan voor zichzelf en vangen zelf financiële risico's op. Ondernemerschap moet worden beloond. Teken de petitie "Handen AF van zelfstandigenaftrek"!

  Teken de petitie!

  Nieuwsbrief NVJ ontvangen?

  Laatste nieuwsbrief

  14-4-2015:
  100 x werkervaring voor jonge journalisten!

  Bekijk de laatste nieuwsbrief

  Bestuursfunctie open voor geïnteresseerde leden

  Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de NVJ op zaterdag 13 juni in Utrecht zal een nieuw bestuurslid met de portefeuille Persvrijheid, Internationaal en Fotografie worden gekozen. Leden die een half jaar of langer lid zijn van de NVJ kunnen zich voor deze portefeuille verkiesbaar stellen.

  Lees meer