Heb je vragen? Bel 020-303 97 00

  Word nu lid!

  • Persoonlijk advies
  • Juridisch advies & rechtsbijstand
  • Perskaart
  • Korting op cursussen
  • Villamedia magazine
  Meer informatie over lidmaatschap Word nu lid

  Nieuws

  ‘Er wordt ons door De Persgroep een blinddoek voorgebonden’

  Terwijl De Persgroep vorige week in klare taal duidelijk heeft gemaakt wat de plannen zijn met Wegener, wil de directie wel over een sociaal plan bij De Persgroep praten, maar niet over Wegener. Te bizar voor woorden, vindt dagbladsecretaris Annabel de Winter. Vijf vragen over de overname van Wegener door De Persgroep, over het sociaal plan en de journalistieke medezeggenschap.

  Lees verder..

  ‘NDC moet met beter verhaal komen’

  NDC Mediagroep heeft toegezegd om voor de kerstvakantie met financiële cijfers te komen die de nieuwe bezuinigingsplannen onderbouwen. ‘Rijkelijk laat als je bedenkt dat de directie al anderhalve week geleden met de reorganisatieplannen naar buiten is gekomen’, reageert dagbladsecretaris Annabel de Winter. De NVJ vindt dat NDC met een beter verhaal moet komen dan dat het slecht gaat met het bedrijf, terwijl er net een ingrijpende reorganisatie achter de rug is.

  Lees verder..

  Lira en Pictoright winnen rechtszaak tegen Gemeente Leiden

  De gemeente Leiden had voorafgaand aan het online zetten van haar archief van ruim 750.000 krantenpagina’s toestemming nodig van de bij Lira en Pictoright aangesloten freelance tekst- en beeldmakers van wie werk was opgenomen in het digitale archief. Dit oordeelde de rechtbank op 17 december in de procedure die Lira en Pictoright tegen het archief van Erfgoed Leiden (voorheen Regionaal Archief Leiden) hadden aangespannen. Gebeurt dat niet, dan kan de gemeente een dwangsom verwachten die kan oplopen tot 250.000 euro.

  Lees verder..

  Wetsvoorstel intrekking VAR opgeschort

  Op initiatief van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt heeft de Kamer in een procedurevergadering besloten om de behandeling van het wetsvoorstel intrekking VAR/invoering BGL voorlopig op te schorten. De NVJ heeft samen met andere zzp-organisaties gepleit om niet overhaast een webmodule in te voeren als opvolger van de VAR. De NVJ  onderschrijft  het doel van de wet van harte: opdrachtgevers medeverantwoordelijk maken om de doorgeslagen balans in de verdeling van risico's tussen zzp'ers en opdrachtgevers te herstellen.

  Lees verder..
  Meer nieuwsberichten

  Een oerwoud van flexbaantjes

  Max van Weezel - 'Er waren eens omroepwerkgevers die boos waren op politiek Den Haag. Best begrijpelijk, na al die miljoenenbezuinigingen en pogingen van Kamerleden zoals Ton Elias en Martin Bosma om op de stoel van bestuurders en programmamakers te gaan zitten. Helaas namen ze wraak op de verkeerde: minister Asscher van Sociale Zaken. 

  Lees meer

  Werf een lid en verdien € 25,-

  We belonen je graag als je ons helpt leden te werven. Als jouw collega lid wordt en jouw naam op het aanmeldformulier vermeldt, ontvang je € 25,- op je rekening.

  Werf een lid!

  Teken de petitie
  voor een sterk
  auteurscontractenrecht

  Mensen die maken moeten steeds vaker zonder redelijke vergoeding hun rechten aan opdrachtgevers en exploitanten afstaan. Maatregelen zijn nodig om te voorkomen dat makers geheel gebroken worden. De NVJ roept op de petitie te ondertekenen.

  Teken de petitie

  Nieuwsbrief NVJ ontvangen?

  Laatste nieuwsbrief

  02-12-2014:
  NVJ-bestuur geeft goedkeuring aan onderhandelingsresultaat cao Uitgeverijbedrijf

  Bekijk de laatste nieuwsbrief