Heb je vragen? Bel 020-303 97 00

  Word nu lid!

  • Persoonlijk advies
  • Juridisch advies & rechtsbijstand
  • Perskaart
  • Korting op cursussen
  • Villamedia magazine
  Meer informatie over lidmaatschap Word nu lid

  Nieuws

  ‘Afschaffing zelfstandigenaftrek maakt mogelijkheid tot doorgroeien kapot’

  Met de boodschap ‘Handen af van de zelfstandigenaftrek’ begonnen NVJ en andere beroepsorganisaties eerder deze maand een campagne voor behoud van de zelfstandigenaftrek. Maar waarom is die aftrek zo belangrijk voor zelfstandige journalisten? ‘Je maakt elke mogelijkheid kapot om door te groeien of door te breken’, zegt NVJ-bestuurslid Max van Weezel.

  Lees verder..

  Een zzp’er hoort in de ondernemingsraad

  Werkgevers kiezen massaal voor flexibiliteit en mediaorganisaties blijven bij deze trend niet achter. Dat leidt helaas ook tot een groeiende ongelijkheid tussen journalisten in vaste dienst en zelfstandige journalisten. Dat vindt de NVJ onacceptabel en roept ZZP’ers en journalisten in vaste dienst op daar wat aan te doen. Dat kan binnen de huidige wetgeving, betoogt Rosa García López, secretaris van de sectie Zelfstandigen van de NVJ. Lees de column

  Wat is de staat van de journalistiek?

  Uit een enquête onder journalisten rijst het sombere beeld van journalistiek in de regio. Hoe gevaarlijk is dat voor de democratie? Yournalism.nl organiseert vrijdag 27 maart het eerste YourEvent in Amsterdam over de ‘Staat van de Journalistiek’. Hans Laroes presenteert hier de resultaten van zijn onderzoek naar regionale journalistiek in Nederland. Daarna volgt een discussie met Hans Laroes, Quint Kik, onderzoeker bij het Stimuleringsfonds voor de Pers, en Thomas Bruning, algemeen secretaris van de NVJ. Alexander Pleijter leidt de discussie.

  Lees verder..

  Overleg Persgroep/Wegener over knelpunten Sociale Afspraken

  De NVJ heeft samen met FNV-Kiem, de COR Persgroep en OR Wegener overleg gevoerd met Jannet Visser, directeur P&O van De Persgroep, over knelpunten in de uitvoering van de Sociale Afspraken Persgroep. Met name bij Wegener heerst onrust over de openstellingstermijn voor gebruikmaking van de plaatsmakersregeling, terwijl op veel redacties nog onduidelijkheid was over de toekomstige organisatie.

  Lees verder..
  Meer nieuwsberichten

  Kennismakingsaanbod!

  Maak gebruik van ons kennismakingsaanbod:
  Word nu lid en betaal € 25 voor de eerste drie maanden! Je ontvangt gratis het Zilveren Cameraboek.

  Lidmaatschappen

  Teken de petitie!

  Sinds Rutte I staat de zelfstandigenaftrek onder druk. Afschaffing van de zelfstandigenaftrek scheelt zelfstandigen minimaal €221,- per maand. ZZP'ers creëren een baan voor zichzelf en vangen zelf financiële risico's op. Ondernemerschap moet worden beloond. Teken de petitie "Handen AF van zelfstandigenaftrek"!

  Teken de petitie!

  Werf een lid en verdien € 25,-

  Ben je al lid van de NVJ? We belonen je graag als je ons helpt leden te werven. Als jouw collega lid wordt en jouw naam op het aanmeldformulier vermeldt, ontvang je € 25,- op je rekening.

  Werf een lid!

  Nieuwsbrief NVJ ontvangen?

  Laatste nieuwsbrief

  12-3-2015:
  Handen AF van zelfstandigenaftrek

  Bekijk de laatste nieuwsbrief