Heb je vragen? Bel 020-303 97 00

  Word nu lid!

  • Juridisch advies & rechtsbijstand
  • Perskaart
  • Korting op cursussen
  • Korting op verzekeringen
  • Journalistieke belangenbehartiging
  Meer informatie over lidmaatschap Word nu lid

  Nieuws

  Hoofdredacties Persgroep gaan onderhandeling met freelancers aan

  In een gesprek met de Persgroep heeft de NVJ haar zorgen geuit over de tariefswijzigingen voor freelancers die per 1 april 2016 zijn ingegaan. In het overleg dat donderdagochtend plaatsvond benadrukte de Persgroep dat de tarieven voor het grootste gedeelte niet nadelig zijn bijgesteld. De NVJ is benieuwd naar de ervaringen van zelfstandig journalisten en roept hen op hun eigen ontwikkelingen (vertrouwelijk) te melden aan de NVJ.

  Lees verder..

  Informatiebijeenkomst TMG over sociaal plan

  Op maandag 30 mei zal tekst en uitleg worden gegeven over het nieuwe Sociaal Plan van TMG. De onderhandelaars van de NVJ, CNV Vakmensen, FNV-Kiem en De Unie​ zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. De bijeenkomst begint om 15 uur en wordt gehouden in het Krantencafé in het TMG gebouw aan de Basisweg in Amsterdam. Leden werkzaam bij TMG kunnen tot en met maandag 6 juni stemmen. De NVJ legt dit eindbod voor een Sociaal Plan TMG voor 2016-2017 neutraal voor.   

  COLUMN - Dubbel

  Het is eigenlijk heel dubbel. Ik ben journalist. In hart en nieren, nieuwsgierig, wantrouwend, eigenwijs en onafhankelijk. Maar ik zie zo veel voorbeelden om me heen van slechte communicatie, dat ik daar inmiddels al leuke klussen aan over heb gehouden. Column van Elske Koopman

  Journaliste Canan Coşkun voor de rechter

  De Turkse journaliste Canan Coşkun moet donderdag 26 mei voor de rechter verschijnen. Vorig jaar werd tegen de rechtbankverslaggeefster van dagblad Cumhuriyet een gevangenisstraf van 23 jaar en vier maanden geëist, vanwege haar journalistieke activiteiten. De NVJ en Stichting Röportaj riepen in november 2015 op om solidariteitsmails naar de journaliste te sturen.

  Lees verder..
  Meer nieuwsberichten

  Digitale skills: wat biedt de opleiding, wat vraagt de praktijk?

  NVJ organiseert het debat 'Digitale skills: wat biedt de opleiding, wat vraagt de praktijk'. Centrale vraag is hoe studenten worden getraind op de journalistieke opleidingen in digitale vaardigheden. Sluit dit goed aan op de arbeidsmarkt? Nemen ze vaardigheden mee waarop de journalistiek zit te wachten of moeten ze on-the-job verder worden geschoold? Meld je aan en praat mee!

  Nu aanmelden

  Journalistiek heeft een prijs: teken de petitie

  De NVJ is voor gelijke beloning voor gelijk werk. De tarieven van zelfstandige (foto)journalisten zijn te laag. Het gat tussen de beloning van journalisten in vast dienstverband en de beloning van zzp’ers wordt steeds groter. De NVJ vindt dit onacceptabel en is een actiecampagne gestart.

  Naar de petitie

  Voordelig toegang tot LexisNexis

  Dankzij de samenwerkingsovereenkomst tussen NVJ en LexisNexis hebben NVJ Freelancerleden voordelig toegang tot het online Nederlandstalig nieuwsarchief. Abonnees kunnen voor een vast maandbedrag van € 5,50 (excl. btw) miljoenen nieuwsartikelen uit nationale en regionale kranten en tijdschriften doorzoeken. Aanmelden bij LexisNexis kan via de site van Villamedia.

  Naar Villamedia

  Nieuwsbrief NVJ ontvangen?

  Laatste nieuwsbrief

  20-04-2016: Behandeling bezwaarschrift noodbevel Luttelgeest

  Bekijk de laatste nieuwsbrief

  Meer weten? NVJ Academy

  De NVJ Academy organiseert educatieve activiteiten voor mediaprofessionals. Het cursus­aanbod wordt samengesteld op basis van de actuele ontwikkelingen in het vak. De praktijkgerichte cursussen bieden verdieping en zijn tevens een goede gelegenheid om in contact te komen met vakgenoten.

  Naar NVJ Academy