Heb je vragen? Bel 020-303 97 00

  Word nu lid!

  • Juridisch advies & rechtsbijstand
  • Perskaart
  • Korting op cursussen
  • Korting op verzekeringen
  • Journalistieke belangenbehartiging
  Meer informatie over lidmaatschap Word nu lid

  Nieuws

  Nog geen goedgekeurde modelovereenkomst voor zzp (foto)journalisten

  De Belastingdienst heeft nog geen modelovereenkomsten voor zelfstandige (foto)journalisten goedgekeurd. De modelovereenkomsten van de NVJ, die zij samen met de beroepsorganisaties BNO, DuPho en FLA heeft opgesteld, zijn nog niet goedgekeurd.

  Lees verder..

  Journalistiek gebruik drones eindelijk in zicht

  Staatssecretaris Sharon Dijksma heeft een verruiming van de bestaande regelgeving aangekondigd voor professioneel gebruik van drones tot 4 kg. Hierdoor zullen journalisten eindelijk drones kunnen gaan gebruiken voor nieuwsgaring. De huidige regelgeving is daarvoor onwerkbaar. De NVJ roept de Staatssecretaris op om de aangekondigde verruiming nu zo snel mogelijk in te voeren.

  Lees verder..

  EFJ roept Turkije op te stoppen met weren buitenlandse correspondenten

  De Europese Federatie van Journalisten (EFJ) roept Turkije op te stoppen met het systematisch weren van buitenlandse journalisten uit het land en om de persvrijheid te respecteren. De leden van de EFJ, waaronder de NVJ, namen daarover een motie aan tijdens de jaarvergadering in Sarajevo.

  Lees verder..

  Virtual Reality: De Toekomst Van De Journalistiek?

  Wereldwijd experimenteren nieuwsmedia volop met virtual reality. Wat kan deze manier van verhalen vertellen betekenen voor de journalistiek? NVJ Internet organiseert op 10 mei in de eerste VR-bioscoop ter wereld de avond Virtual Reality: De Toekomst van de Journalistiek? Met - VR-brillen op! - worden voorbeelden uit binnen- en buitenland getoond.

  Lees verder..
  Meer nieuwsberichten

  Journalistiek heeft een prijs: teken de petitie

  De NVJ is voor gelijke beloning voor gelijk werk. De tarieven van zelfstandige (foto)journalisten zijn te laag. Het gat tussen de beloning van journalisten in vast dienstverband en de beloning van zzp’ers wordt steeds groter. De NVJ vindt dit onacceptabel en is een actiecampagne gestart.

  Naar de petitie

  Voordelig toegang tot LexisNexis

  Dankzij de samenwerkingsovereenkomst tussen NVJ en LexisNexis hebben NVJ Freelancerleden voordelig toegang tot het online Nederlandstalig nieuwsarchief. Abonnees kunnen voor een vast maandbedrag van € 5,50 (excl. btw) miljoenen nieuwsartikelen uit nationale en regionale kranten en tijdschriften doorzoeken. Aanmelden bij LexisNexis kan via de site van Villamedia.

  Naar Villamedia

  Ben jij al lid?

  Ben je lid en tevreden over de NVJ? Misschien is het lidmaatschap dan ook interessant voor je collega. Wordt je collega betalend lid dan ontvang jij 25 euro op je rekening. Voor je collega zijn de eerste 3 maanden van het lidmaatschap gratis!
  Stuur een bericht aan je collega  »

  Nieuwsbrief NVJ ontvangen?

  Laatste nieuwsbrief

  20-04-2016: Behandeling bezwaarschrift noodbevel Luttelgeest

  Bekijk de laatste nieuwsbrief

  3 mei 2016: Festival van het Vrije Woord

  Kom op 3 mei 2016 naar het Festival van het Vrije Woord in de Balie. Met Olaf Koens, Ruben Terlou, Nir Baram, Daphne van der Kroft en vele anderen!

  Meer informatie

  Meer weten? NVJ Academy

  De NVJ Academy organiseert educatieve activiteiten voor mediaprofessionals. Het cursus­aanbod wordt samengesteld op basis van de actuele ontwikkelingen in het vak. De praktijkgerichte cursussen bieden verdieping en zijn tevens een goede gelegenheid om in contact te komen met vakgenoten.

  Naar NVJ Academy