Gebruik NVJ Perskaart tijdens avondklok

vrijdag 22 januari 2021

UPDATE - De Tweede Kamer is akkoord gegaan met de invoering van de avondklok tussen 21.00 en 04.30 uur. Voor journalisten geldt dat de perskaart als ondersteunend document kan worden gebruikt naast een werkgeversverklaring en een eigen verklaring. 

De werkgeversverklaringen zijn straks te downloaden via de website van de Rijksoverheid

De perskaart kan alleen als ondersteunend document worden gebruikt naast de werkgeversverklaring én de eigen verklaring. Deze eigen verklaring hoeft in het geheel niet te worden gespecificeerd. Hierop dient louter vermeld te worden dat de persoon in kwestie voor verslaggeving onderweg is.

De avondklok duurt van zaterdag 23 januari tot en met dinsdag 9 februari 2021.

Om voor een van de perskaarten in aanmerking te komen gelden de voorwaarden zoals vermeld op onze site (NVJ Perskaart, politieperskaart, IFJ Perskaart). We zorgen ervoor dat alle perskaarten versneld worden aangemaakt en verstuurd.

Heb je vragen over reizen als journalist in coronatijd? Lees dan verder in dit artikel waar we alle informatie op een rijtje hebben gezet.


Perskaarten bij de NVJ verkrijgbaar

Je kunt de volgende perskaarten bij de NVJ aanvragen: NVJ PerskaartNVJ StudentenperskaartLandelijke Politieperskaart. Hiernaast kun je ook de Internationale Perskaart van de IFJ aanvragen, dit is een internationaal erkend document voor journalisten om zichzelf kenbaar te maken als zijnde journalist, aanvragen. Dit document wordt uitgegeven door de NVJ.