Basiscursus financiële journalistiek

maandag 12 juni 2023, 10.00 - 17.00
woensdag 14 juni 2023, 10.00 - 17.00
maandag 19 juni 2023, 10.00 - 17.00
dinsdag 20 juni 2023, 10.00 - 17.00

In juni is de derde editie van de basiscursus financiële journalistiek. Deze intensieve vierdaagse cursus is bedoeld voor journalisten die zich (verder) willen verdiepen in de financiële (onderzoeks)journalistiek, zowel freelancers als journalisten in vaste dienst.

De eerste edities van de basiscursus kregen een ruime 8 van de deelnemers. 'Leerzame stoomcursus', 'zeer inspirerend', 'lekker gevarieerd', zo luidden enkele reacties.

De cursus behandelt de belangrijkste onderwerpen binnen de financiële journalistiek, waarbij we steeds kiezen voor een actuele invalshoek. Aan bod komen financiële markten en producten, (centrale) banken en geldcreatie, economische groei en inflatie, publieke financiën, duurzame financiering, jaarrekeningen, maar ook de schuldenproblematiek bij particulieren. Er is veel ruimte voor vragen en discussie.

De onderwerpen worden behandeld door specialisten uit de financiële en academische wereld, maar ook door journalisten die vertellen over hoe zij complexe financiële onderwerpen toegankelijk maken. Sprekers zijn onder meer Mathijs Bouman, Marieke Blom, Simone Huis in 't Veld, Marco Varkevisser en Sander Heijne. Alle presentaties zijn op achtergrondbasis. Het complete programma is te vinden op www.financielejournalistiek.nl

Deelname aan de vierdaagse kost €450 (excl. btw). Freelancers kunnen via het fonds Bijzondere Journalistieke Projecten een tegemoetkoming in inkomstenderving en onkosten krijgen. Voor NVJ-leden is 20% korting mogelijk.

Er is plaats voor maximaal twintig deelnemers, die geacht worden het hele programma te volgen. 

De basiscursus financiële journalistiek is mede mogelijk dankzij de regeling Talentontwikkeling van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek.

Inschrijven kan op www.financielejournalistiek.nl
Voor meer informatie: André de Vos, coördinator, info@financielejournalistiek.nl

Contact

Mail nvjacademy@nvj.nl
Bel 020-3039739
Twitter @nvjacademy