Debat: Moet fake news verboden worden?

zondag 18 september 2022, 15.00 - 16.30

Als vervolg op de discussie die is gevoerd tijdens de Algemene Ledenvergadering van 2 juli jl. over de blokkade van RT en Sputnik organiseert de NVJ samen met debatcentrum Arminius een debat op zondag 18 september vanaf 15.00 uur aan het Museumpark 3 in Rotterdam.

We discussiëren over de vraag of misbruik van de vrijheid van meningsuiting verboden moet worden. Wanneer is daar sprake van? En wie mag dat bepalen? Graag horen we daarbij ook de stem van onze leden, dus je bent van harte welkom om deel te nemen.

Aan het panel neemt algemeen secretaris van de NVJ Thomas Bruning deel. De NVJ is met enkele andere partijen een proces gestart om het verbod op RT terug te draaien.

Andere panelleden zijn Fatiya Munkaila (advocaat Brinkhof, gespecialiseerd in media- en informatierecht), Sanne Kruikemeier (hoogleraar Digitale Media en Samenleving aan de Wageningen University & Research), Marcel Maussen (universitair docent Politicologie bij de UvA) en Hubert Smeets, Ruslandkenner, journalist bij NRC en een van de oprichters van Raam op Rusland.

Gespreksleider is Armèn Hakhverdian. Hij is docent Politicologie aan de UvA en maker van meer dan honderd podcasts over populisme.

Gratis tickets voor leden van de NVJ

Deelnemen aan het debat kan zowel live als via livestream. Voor NVJ-leden is de toegang gratis. Ga voor de aanschaf van je ticket naar https://arminius.nl/moet-fake-news-verboden-worden/ en gebruik de actiecode 'NVJ'. Tot 18 september!