Uitnodiging voor BEELD is

donderdag 16 februari 2023, 15.30 - 17.30

Helaas! Het event 'Beeld is' is al vol.

Op donderdag 16 februari a.s. vindt in Pakhuis de Zwijger het lanceringsevent van de Federatie Beeldrechten: BEELD is! plaats.

We vieren BEELD aan de hand van de baanbrekende resultaten van het onderzoek Waarde van Beeld, Beeld van Waarde. De economische waarde van beeld in Nederland.

Dit onderzoek laat onomwonden zien aan de politiek, publiek en de rest van de wereld wat wij als beeldsector zelf al wisten, dat dit een sector is waar je niet omheen kan.

Programma

Start: 15.30 uur (inloop 15.00 uur).

Bart Drenth (voorzitter Federatie Beeldrechten) opent de middag en laat jullie kort kennis maken met de Federatie Beeldrechten. Het programma is in goede handen bij moderator Rowan Blijd, zij leidt ons vakkundig langs de volgende onderwerpen:

Madeleine van Lennep (directeur BNO/Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers) en Paul Rutten (onderzoeker) nemen je mee in de belangrijkste resultaten van het onderzoek Waarde van Beeld, Beeld van Waarde. De economische waarde van beeld in Nederland en wat dit betekent voor de sector. Daarna wordt het rapport overhandigd aan Barbera Wolfensberger, Directeur-Generaal Cultuur en Media bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Beeld heeft natuurlijk niet alleen economische waarde; beeld is verrassend, veelzeggend, waardevol en bovenal… overal! Wie kan dit beter verwoorden dan Merel Bem. Speciaal voor deze gelegenheid heeft zij een column geschreven waarin zij reflecteert op de waarde van beeld en hoe dit in de maatschappij (soms te weinig) tot uiting komt.

En hoe kijken beeldmakers zelf naar deze resultaten en de rol van beeld in de maatschappij? Met Sanne Boekel, Nadieh Bremer, Domenique Himmelsbach – de Vries, Bart Maat én hun werk onderzoeken we het belang van beeld in brede zin.

Deze middag kan reflectie in beeld natuurlijk ook niet ontbreken, het event wordt live in beeld gebracht door  illustratoren Naomi Arnaudova en Haru Sukegawa. Deze illustraties zullen tijdens het programma maar ook aansluitend bij de borrel in de foyer te zien zijn.

Na het programma is er de mogelijkheid elkaar te ontmoeten en na te praten tijdens een hapje en drankje in de foyer van de grote zaal van Pakhuis de Zwijger.

Kijk op de website van de Federatie Beeldrechten voor meer informatie.

Reserveren

Reserveer snel, er zijn nog enkele plekken beschikbaar! Reserveer hier.

De Federatie Beeldrechten is een samenwerkingsverband tussen BBK, BNO, BOK, DuPho, de Kunstenbond, NVJ/NVF, Pictoright en Platform BK. Binnen de federatie zetten zij zich samen in voor een betere auteursrechtelijke positie van makers.