Workshop netcongestie - Filevorming op het elektriciteitsnet

woensdag 29 november 2023, 12.30 - 17.00

De Masterclasses Financiële Journalistiek organiseren op woensdag 29 november in Den Haag een workshop voor journalisten over netcongestie. Netcongestie is momenteel een van de grootste beperkende factoren bij de energietransitie.

Door het snelgroeiende aantal windmolens en zonnepanelen en de opmars van elektrische auto's is het elektriciteitsnetwerk overbelast geraakt. In grote delen van Nederland kunnen bedrijven, en straks misschien ook huishoudens, geen aansluiting meer krijgen op het elektriciteitsnet. In oktober kondigde minister Jetten nieuwe maatregelen aan om dit probleem aan te pakken.
 
Tijdens deze workshop gaan onder meer Hans-Peter Oskam van branchevereniging Netbeheer Nederland en Wilko Wolbers en Chris Kwikkers van toezichthouder ACM in op de problematiek en de kosten en praktische kanten van mogelijke oplossingen. Nadere informatie over het programma volgt.
 
De workshop vindt plaats bij de ACM in Den Haag, woensdag 29 november, van ongeveer 12.30 tot 17 uur. Deelname kost €75 ex. btw. Voor freelancers is 50% korting mogelijk. De workshop is op achtergrondbasis.

Deze bijeenkomst is mede mogelijk dankzij steun van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek.

Inschrijven en programma op www.financielejournalistiek.nl

Voor meer informatie: André de Vos, coördinator

Contact

Mail nvjacademy@nvj.nl
Bel 020-3039739
Twitter @nvjacademy