Nieuwe leergang 'Zoek Het Uit' - Leidinggeven aan journalistiek onderzoek

In maart 2024 start de volgende editie van de populaire leergang ‘Zoek Het Uit’. Als onderzoeksjournalist met leidinggevende ervaring en/of ambitie kun je hierin aan de slag met je vak, in de breedste zin van het woord. Je kunt je nu inschrijven.

De training is een samenwerking tussen de VVOJ en de NVJ. Voorop in de cursus staat dat leidinggeven, net zoals journalistiek, een vak is. Met alleen journalistieke ervaring of talent kom je er niet. De tientallen journalisten die inmiddels de eerdere trainingen succesvol hebben gevolgd, kunnen daarover meepraten.

De opleiding leidinggeven aan onderzoeksjournalisten is uniek in zijn soort. Je leert hoe je zelfstandige professionals aan de praat krijgt en houdt plus je krijgt verdieping op de terreinen (digitale) veiligheid, ethiek, recht, geld, werkdruk, inclusie en organisatie.

Na afloop van de training heb je kennis over de belangrijkste gangbare theoretische concepten over leidinggeven, heb je die zelf toegepast in de praktijk en heb je daarover gereflecteerd met vakgenoten tijdens de lessen. Daarnaast heb je praktische kennis opgedaan over het leidinggeven aan een inclusieve redactie, wat er komt kijken bij de (digitale) veiligheid van je medewerkers, plus de ethische, juridische en financiële aspecten van het leidinggeven.

Kortom, deze training biedt jou de kans om je leiderschapsvaardigheden te ontwikkelen en je journalistieke kennis te verdiepen.