2017: het jaar van de jonge journalist

donderdag 16 maart 2017

Het jaar is al even begonnen, maar we praten jullie toch graag even bij over de plannen van Vers in de Pers in 2017.

In september organiseert het bestuur van Vers in de Pers het jaarlijkse Festival van de Journalistiek, dit keer waarschijnlijk in Utrecht. Hou dus 23 september alvast vrij in je agenda! Het thema is dit jaar innovatie en we zijn al hard bezig met de voorbereidingen. Maar tot die tijd zitten we natuurlijk niet stil, na het succes van de nieuwjaarsborrel organiseren we in de lente weer een gezellige borrel mét een journalistiek thema en experts. Daarna komt de jaarlijkse Brusselreis er weer aan, een weekend vol parlementaire journalistiek. Benieuwd wat we daar allemaal gaan doen? Lees dan de blog van bestuurslid Iris die vorig jaar mee ging.

Naast het organiseren van evenementen denkt ViP ook na over ontwikkelingen binnen de journalistiek in verschillende werkgroepen. Zo houden we ons bezig met diversiteit in de media en zitten we in de NVJ-brede werkgroep Arbeidsvoorwaarden, waar we ons hard maken voor de positie van jonge journalisten. Tot slot willen we onze evenementen nog dichterbij de journalistiekstudent brengen, en daarom zijn we bezig met het opzetten van evenementen op hogescholen.

In 2016 organiseerde ViP voor het eerst het Festival van de Journalistiek, daarvoor Nacht van de Journalistiek geheten. Het thema was toen ‘specialiseren’ en Eva Jinek hield er een wervende key note speech. Daarnaast werd er een weekend naar Brussel georganiseerd en werd er een begin gemaakt met de werkgroepen Diversiteit.

Hou onze Facebook en Twitterpagina’s in de gaten om op de hoogte te blijven van onze evenementen en als je zelf ideeën hebt, laat het ons weten! Stuur een mailtje naar JVerhoef@NVJ.nl of benader ons via een van onze sociale media-kanalen.