Actiecomité praat met Henk Hagoort

vrijdag 12 november 2010

Als er acties komen tegen de aangekondigde omroepbezuinigingen zullen deze publieksvriendelijk zijn. ‘Het gaat er ons om dat mensen bewust worden van het belang van een pluriforme omroep’, zegt Hans Otte van het actiecomité en tevens bestuurslid van de NVJ-sectie Omroep. Het comité praat volgende week dinsdag met Henk Hagoort, bestuursvoorzitter van de Publieke Omroep.

In het gesprek zal het actiecomité Henk Hagoort vragen om medewerking vanuit de omroepen. ‘We gaan ons niet mengen in de bezuinigingsdiscussie.’ Wat het comité betreft zullen mogelijke acties kleinschalig beginnen en een sympathiek karakter dragen. ‘Je kunt denken aan buttons op de omroepwebsites en deze koppelen aan sociale media, waarmee sympathisanten andere mensen kunnen attenderen op deze campagne. Het is een bewustwordingsproces. We willen duidelijk maken hoe belangrijk het is om redacties in stand te houden. We moeten af van het beeld over veel verdienende presentatoren. Dat is een fractie. Achter een programma als Pauw & Witteman zit een redactie van tientallen mensen. Dat beseffen veel mensen niet. Achter het boegbeeld zit nog een schip.’

Alle nieuws rondom de bezuinigingen, het actiecomité en eventuele acties is te volgen op www.kwartvanrutte.nl. Hier kunt u ook de petitie ondertekenen.