Ajouad El Miloudi moderator Festival van de Journalistiek

dinsdag 14 augustus 2018

Niemand minder dan Ajouad El Miloudi is moderator tijdens het Festival van de Journalistiek op zaterdag 22 september. Ajouad is bekend van ondermeer de programma’s Puberruil, de Keuringsdienst van Waarde en Ajouad: Kaaskop of Mocro?. Het Festival van de Journalistiek is hét evenement voor jonge journalisten en wordt gehouden in Het Huis in Utrecht, dichtbij Utrecht CS en uitvalswegen. Het thema van de twaalfde editie van het festival is Over de Grens.

(foto Stijn Ghijsen)

Ajouad El Miloudi

Ajouad El Miloudi begon als verslaggever en presentator bij radiozender FunX en maakte al snel de overstap naar de Amsterdamse tv-zender AT5. Vervolgens verzorgde hij muzikale recensies bij het KRO-programma Goedemorgen Nederland en ging bij die omroep vervolgens programma’s presenteren als Puberruil, Keuringsdienst van Waarde, Stinkend rijk en dakloos, ZigZag en Ajouad: Kaaskop of Mocro?.

Over de grens

Het thema van het Festival van de Journalistiek dit jaar is Over de grens. Met journalistieke updates: wat gebeurt er in het Nederlands Caribisch gebied, in Suriname en de Islamitische wereld? Gevluchte Syrische journalisten delen hun ervaringen. Luister naar het werk en leven van correspondenten in het buitenland, Hoe bereid je je voor op het werken in conflictgebieden. En alles wat je wilde weten over de internationale onderzoeksjournalistiek en de Paradise Papers. Een dag vol ontmoetingen, interactieve workshops, eten en drinken, muziek en heel veel leuke ontmoetingen.

Klinkende namen

Gasten zijn ondermeer:  journaliste Fidan Ekiz, fotografe Robin de Puy, programmamaker Nicolaas Veul, onderzoeksjournalisten Karlijn Kuijpers en Jan Kleinneijenhuis, correspondenten Pieter van Maele en Natasja Gibbs, Arne Doornebal, Sjoukje Rietbroek, Ans Boersma, Massimiliano Sfregola, Jan Hennop en Lauren Comiteau, journaliste Carlijne Vos en veiligheidscoördinator NOS Peter ter Velde, de gevluchte journalisten Salwa Zaher en Mohammad Kafina, journalisten en onderzoekers Abdulwahab Tahan en Sophie Dyer.

Informatie en aanmelden

Ga naar de Festivalpagina voor het volledige programma en meld je nu aan!