Bijeenkomsten onderzoeksrapport PCM/APAX

donderdag 8 januari 2009

De NVJ organiseert twee bijeenkomsten naar aanleiding van de uitkomsten van het onderzoek naar de financiële situatie bij PCM tijdens de APAX-periode. De NVJ nodigt ondermeer haar leden uit om hun reactie te geven over het rapport en de eventueel te nemen vervolgstappen. De bijeenkomsten worden gehouden op vrijdag 23 januari in Amsterdam en Rotterdam.

Nu de onderzoekers het rapport naar de financiële situatie bij PCM tijdens de APAX periode hebben opgeleverd ligt de kwestie voor of de NVJ gevolgen wil verbinden aan de uitkomsten van het rapport. De NVJ staat nu voor de vraag of ze aan de Ondernemingskamer moet vragen om vast te stellen dat er sprake is geweest van wanbeleid en eventueel verzoeken om bepaalde voorzieningen uit te spreken.

Het onderzoek dat de NVJ heeft aangevraagd was met name gericht op de wens om openheid te krijgen over het verleden. Hieraan is voldaan, maar de NVJ wil ook graag luisteren naar eventueel andere geluiden. De NVJ wil daarom met een aantal mensen/organen praten (NVJ-leden, redactieraden, hoofdredactie, stichtingen, directie, ondernemingsraad) over de behoefte of noodzaak om eventuele vervolgstappen te nemen, maar vooral ook met de leden.

De bijeenkomsten worden gehouden op vrijdag 23 januari in:

VOLKSKRANT en TROUW, INIT gebouw, Amsterdam
Auditorium van 10.00 – 11:00 uur

NRC/NRC Next, Marten Meesweg, Rotterdam
Accolade & Accent zaal van 14.00 – 15:00 uur