Dag van de Fotografie

dinsdag 4 oktober 2011

Documentairefotografen Ed Kashi en Donald Weber van het agentschap VII zijn twee van de sprekers tijdens de tweede editie van de Dag van de Fotografie op 21 oktober in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Ed Kashi werkte mee aan The Sweet and Sour Story of Sugar, een fotografieproject van Noorderlicht over suiker en globalisering.

Catwalkfotograaf Peter Stigter reist met zijn team de hele wereld over om fashion-weeks te verslaan. Hij vertelt tijdens de Dag van de Fotografie over innovatie, technologie en ondernemerschap. De Iraanse fotograaf Newsha Tavakolian legt uit hoe zij niet haar werk kan doen zoals zij wil maar toch haar verhaal kan vertellen.

Vakgenoten discussiëren onder leiding van Lars Boering (directeur FotografenFederatie) en Edie Peters (hoofdredacteur PhotoQ) over vijf verschillende ontwikkelingen binnen de fotografie.

Verder workshops over o.a.: juridische aspecten bij gebruik van social media; de essentie van portretfotografie; ondernemerschap en creativiteit; stoomcursus pitchen.

Tijdens de dag van de fotografie zal het fotoproject FEEST, een samenwerkingsproject tussen nrc.next en Hollandse Hoogte, in zijn geheel worden getoond. Ruim 70 Hollandse Hoogte-fotografen maakten een reportage met het thema ‘feest’. In de weken voorafgaand aan de Dag van de Fotografie zal nrc.next ruimschoots aandacht schenken aan het FEEST-project.

Meer informatie en aanmelden: www.dedagvandefotografie.nl