Dagbladsecretaris Tom Gibcus wordt secretaris Omroep

dinsdag 29 oktober 2013

Tom Gibcus is benoemd tot secretaris Omroep bij de NVJ. Hij volgt per 1 januari 2014 Marc Visch op die naar de Algemene Onderwijsbond vertrekt. Tom Gibcus werkt sinds drie jaar voor de NVJ en is op dit moment secretaris Dagblad, Persbureaus en Lokale Media.

De NVJ heeft door de ontstane vacature bij de sectie Omroep strategisch moeten nadenken over de collectieve belangenbehartiging. Hierbij beoogde de vereniging de overgang voor de sectie Omroep zo soepel mogelijk te laten verlopen. Ook moet kennis van de uitgeverijen zoveel als mogelijk behouden blijven voor de NVJ. Met de overgang van Tom Gibcus naar Omroep worden beide doelen bereikt.

De functieroulatie vindt Gibcus passend voor zijn carrière en ontwikkeling. ‘De afgelopen jaren heb ik een sterke band met journalisten bij de dagbladuitgeverijen opgebouwd. Dat maakte de beslissing om naar Omroep te gaan lastig’, aldus Tom Gibcus. ‘Ik denk dat de nieuwe invulling van de organisatie goed is voor de leden en de NVJ. Het zorgt voor een frisse blik. Omroep is bovendien een interessante en creatieve wereld, waar ik – ondanks dat het daar ook turbulente tijden zijn – met veel plezier in wil werken.’