Debat over de regionale journalistiek

vrijdag 18 maart 2011

Op 23 maart organiseert de NVJ in samenwerking met Windesheim een debat over de rol van de regionale journalistiek. Deelnemers aan het debat zijn onder andere Gerrit-Jan Kok, burgemeester van Ommen, Marcel Oude Wesselink, hoofdredacteur van RTV Oost en Rob de Spa, directeur Redactionele Ontwikkeling van Wegener Media.

Kwaliteit
De journalist is de controleur van de macht. Maar kan de controleur wel controleren als hij niet meer aanwezig is? Windesheim en NVJ onderzochten hoeveel journalisten in de noordelijke provincies vroeger en nu de gemeentelijke en provinciale politiek actief volgen. Op basis van het onderzoek dat is uitgevoerd door Gonnie Eggink (School of Media, Windesheim) geeft lector Nico Drok (lectoraat Media & Civil Society, Windesheim) een prikkelende voorzet voor een pittig debat tussen bestuurders en (aspirant)journalisten. Op het spel staat de kwaliteit van de regionale journalistiek. De vraag: hoe houden we die nog overeind? Afsluitend trekt Hayo Apotheker zijn conclusies in een gesproken column. Apotheker is op dit moment burgemeester van Súdwest Fryslân. Hij was in het verleden onder meer minister van landbouw en burgemeester in Leeuwarden en Steenwijkerland.

Aanmelden
De toegang tot het debat is gratis. Aanmelden kan via debat@nvj.nl, wilt u in de mail uw naam, e-mailadres en eventueel de organisatie waar u werkzaam bent vermelden? Het debat vindt plaats van 15.30 – 17.30 uur in het Mediacafé van het X-gebouw van Windesheim, Campus 2-6 in Zwolle. De zaal is open vanaf 15.00 uur.