Enthousiaste tijdschriftenjournalisten gezocht

donderdag 10 november 2016

Heb jij passie voor tijdschriften en wil je graag opkomen voor de belangen van tijdschriftjournalisten?  Dan is een bestuursfunctie in de NVJ-sectie Tijdschriften misschien iets voor jou. De sectie Tijdschriften vertegenwoordigt ruim 1.000 NVJ-leden werkzaam bij een vak-, publieks- of opinieblad, dan wel een online magazine (in loondienst of freelance). 

Wat doe je als bestuurslid van de sectie Tijdschriften?

Samen met de andere bestuursleden span je je in om de belangen van tijdschriftjournalisten te behartigen. Dat doen we op verschillende manieren: door lobby en prikkelende debatten of leerzame evenementen. Met werkgevers onderhandelen wij over de cao Uitgeverijbedrijf en streven hierin naar een journalistiek klimaat dat vriendelijk voor iedereen is, ongeacht je soort dienstverband of contract. Daarnaast organiseert het sectiebestuur trainingen en debatten die nauw aansluiten bij de nieuwste ontwikkelingen in bladenland. Om contact en feeling te houden met tijdschriftjournalisten houden we meerdere informele netwerkbijeenkomsten per jaar. Onze mening delen we graag via onze columns op NVJ.nl. Daar vind je ook de profielen van de huidige bestuursleden.

Ben jij….

  • Die collectieve belangenbehartiger die hart heeft voor journalisten en/of bladenmakers?
  • Kun jij met een scherp oog kijken naar wat er aan de hand is in bladenland en heb jij het vermogen daar creatief op in te spelen? 
  • Bereid om 1 keer per 6 weken aanwezig te zijn op een bestuursvergadering in Amsterdam?
  • En vind je het belangrijk om 1 keer per jaar een dag aanwezig kan zijn op de sectie bestuursconferentie voor alle bestuursleden van de NVJ?

Wij bieden:

  • Een unieke kans om bestuurservaring op te doen binnen de beroepsvereniging voor journalisten
  • Toegang tot een uitgebreid netwerk van journalisten door het hele land
  • Ervaring in het organiseren van evenementen voor jouw doelgroep, waarvan je het programma voor een groot deel zelf mag bepalen
  • Een leuke en leerzame tijd in een informeel en enthousiast bestuur van tijdschriftjournalisten die allen van uit hun eigen visie meewerken aan het collectieve belang
  • Vergoeding van alle gemaakte kosten.

Kandidaat stellen

Als dit je aanspreekt dan zien we je reactie graag tegemoet. Graag ontvangen we een korte motivatie, LinkedIn link of cv en een portretfoto. Bij meer dan twee kandidaten worden (digitale) verkiezingen georganiseerd. Mail je gegevens voor 24 november naar Milen van Boldrik, Secretaris Tijdschriften via mvanboldrik@nvj.nl of neem eerst contact op als je nog vragen hebt.

Ben je niet lid van sectie Tijdschriften?

Je ontvangt deze oproep omdat je lid bent van de sectie Tijdschriften of van de sectie Zelfstandigen, waarbij je volgens de bij ons bekende gegevens een of meerdere opdrachtgevers in de tijdschriftensector hebt. Daarom kun je je ook als lid van de sectie Zelfstandigen kandidaat stellen. Vul op de website in je MijnNVJ omgeving de Sectie Tijdschriften in als tweede of derde sectie, of neem hiervoor contact op met de afdeling ledenservice via 020 3039700 of ledenservice@nvj.nl.