Eva Jinek komt naar het Festival van de Journalistiek

donderdag 8 september 2016

Altijd al een vraag willen stellen aan Eva Jinek? Dat kan tijdens het Festival van de Journalistiek op 24 september in Den Haag. Zojuist is bekend geworden dat de journalist en presentator het festival zal afsluiten. Ze geeft tips aan jonge journalisten, zal het hebben over specialiseren, en beantwoordt vragen uit de zaal. ‘We zijn heel trots dat Eva, ondanks haar drukke agenda, naar het Festival komt’, zegt Manon van den Brekel, voorzitter van de sectie Vers in de Pers.

Eva Jinek (38) is journalist en presentator en is bekend van onder andere de talkshow Jinek, het interviewprogramma Een op een, talkshow Eva Jinek op Zondag en het ontbijtprogramma Vandaag de dag. Sinds kort is Eva te zien in het persoonlijk reisprogramma de Verenigde Staten van Eva (foto), waarin zij terugkeert naar De Verenigde Staten, het land van haar jeugd.

Voorbeeld voor jonge journalisten

Het thema van het Festival van de Journalistiek is specialiseren. ‘Als ik denk aan een sterke talkshowpresentator, dan komt meteen de naam van Eva Jinek naar boven’, aldus Manon van den Brekel. ‘Zij is een goed voorbeeld voor jonge journalisten omdat zij zich als vrouwelijke presentator staande weet te houden in een talkshowwereld waarin mannelijke presentatoren overheersen.’

Meer informatie over het optreden van Eva Jinek volgt zo spoedig mogelijk op de website van het festival. Hier kun je je ook inschrijven.

Stel je vraag aan Jinek

Het thema van het Festival van de Journalistiek is: 'Leren specialiseren', dé toekomst voor de jonge journalist. Welk specialisme past bij jou? Met veel kleinschalige workshops, er is volop tijd voor eten & drinken en feest! Heb je een geweldige vraag aan Eva Jinek die tijdens het Festival echt gesteld moét worden? Plaats dan nu je vraag op onze speciale Facebookpagina over het Festival van de Nacht.

#FVDJ2016