Inschrijfronde geopend voor ondersteuning fotojournalistieke projecten

dinsdag 18 januari 2022

De onafhankelijke Stichting Bijstandsfonds NVF heeft vanuit Pictoright een bedrag van € 19.000,- toegekend gekregen. Dit is een deel van het door OCW beschikbaar gestelde bedrag voor coronasteun aan de creatieve sector in 2021. Het NVF-Fonds heeft daarom nu een inschrijfronde geopend voor NVJ-NVF leden ter ondersteuning van fotojournalistieke projecten of studie. Deze inschrijfronde loopt tot 31 januari 2022.

Je aanvraag moet een duidelijke omschrijving van je plan en een realistische begroting bevatten. In totaal 2 à 3 pagina’s (PDF). Stuur nog geen beelden in. De aanvragen worden eerst door een externe jury beoordeeld. 

De honorering per goedgekeurde aanvraag (voor project of studie) zal maximaal € 2.500,- bedragen. Het zal dus een aanvullende subsidie zijn op je plannen voor een project of te volgen scholing. Alle details staan op www.NVF-fonds.nl onder het kopje Ondersteuning projecten. Ook vind je hier het aanvraagformulier. De bijdragen zullen uiterlijk eind maart worden toegekend.

De subsidie moet gezien worden als een stimulans om werk te creëren. Zie het als een soort van microkrediet. Een krediet dat je terugbetaald met aantoonbaar werk. Bij acceptatie van de honorering door de aanvrager gaan er twee partijen zich verbinden. Het fonds keert uit, de aanvrager laat aantoonbaar resultaat zien of bewijs van voortgang, dit laatste in verband met langlopende projecten.

Ook reeds lopende projecten kunnen in aanmerking komen. De ervaring leert dat veel projecten een stimulans kunnen gebruiken om verder uit te diepen.

Het ondersteuningsbedrag is geen inkomen, maar een subsidie van je kosten om te komen tot omzet-genererend werk. Je inkomsten haal je uit deze omzet.

Te vaak worden gesubsidieerde projecten voor een habbekrats aan de media aangeboden. Op die manier zou het NVF-Fonds niet jou maar indirect de media subsidiëren. Blijf staan voor de waarde van je werk, ook al zijn de kosten gedekt door de subsidie.   

Blijf op de hoogte door je in te schrijven voor de nieuwsbrief en word lid van de Facebook-groep NVF-Fonds.  

Veel succes met de aanvraag namens de bestuursleden NVF-Fonds.
Eric Brinkhorst, Evert Jan Daniels en Ruud Rogier.

Met groet, Ruud Rogier, voorzitter NVF

Stichting Bijstandsfonds NVF (roepnaam NVF-Fonds) is een onafhankelijke stichting. Bestuursleden zijn NVF leden Eric Brinkhorst, Evert Jan Daniels en Ruud Rogier.