Inzending voor De Tegel 2020 geopend

maandag 14 december 2020

Vandaag is de inzendperiode geopend voor De Tegel. Dit zijn de prijzen voor de beste journalistieke producties van Nederland. De Tegel wordt al sinds 2006 jaarlijks uitgereikt aan individuele journalisten en nieuwsreacties als erkenning en eerbetoon voor hun belangrijke werkzaamheden. In totaal worden er twaalf Tegels uitgereikt in verschillende categorieën.

Uitreiking De Tegels in 2018 
Beeld: Jeroen Jumelet, ANP

Dit jaar zijn er enkele regels aangepast. Zo geldt voor alle categorieën een maximum van een inzending per (hoofd-)redactie. Ook individuele journalisten, zowel freelancers als in loondienst, mogen maximaal een productie inzenden. Bij elke inzending dient een toelichting te worden meegestuurd van minimaal 100 en maximaal 150 woorden.  De Tegels worden toegekend in de volgende categorieën: Nieuws, Verslaggeving, Achtergrond, Onderzoek, Interview, Regionaal/Lokaal, Internationaal, Data, Audio-podcast, Online, Storimans en de Pioniers Tegel. Tot slot wordt ook een Tegel uitgereikt als publieksprijs.

De Tegel is een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Journalisten, het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren, NDP-Nieuwsmedia, NOS en RTL Nederland. Samen zijn deze organisaties verenigd in Stichting Jaarprijzen voor de Journalistiek. De Tegels worden uitgereikt aan journalistieke producties die zijn verschenen in het kalenderjaar voorafgaand aan de uitreiking. Enkel Nederlandstalig werk komt in aanraking voor de Tegels.  

Je kunt jouw journalistieke productie nog t/m 31 januari digitaal insturen. Aan de inzending zijn geen kosten verbonden. De prijsuitreiking volgt in het voorjaar van 2021. Meer informatie over De Tegel en alle voorwaarden zijn te vinden op de website.