Inzendingstermijn geopend voor fotografiewedstrijd SO Awards

dinsdag 1 september 2015

Fotografen kunnen in de maand september hun werk insturen voor de SO Awards (Selection Of dutch photography). SO is een fotografie-wedstrijd die gaat over de creatieve identiteit van de professionele fotograaf. Er zijn geen categorieën en er wordt geen onderscheid gemaakt tussen vrij werk en in opdracht gemaakt werk. SO 2015 wordt georganiseerd door DuPho.

De wereld van de fotografie is dynamisch en als fotograaf moet je je duidelijk kunnen onderscheiden in persoonlijke visie en stijl. In een selectie van 5 tot 12 foto’s van het afgelopen jaar kun je een beeld geven van wie je bent en waar je voor staat. De wedstrijd heeft geen categorieën. De inzending kan een mix zijn van vrij werk en commerciële opdrachten, series en losse foto’s. SO2015 staat open voor alle professionele fotografen in Nederland.

Fotografen kunnen hun werk insturen tot en met 30 september. Op 12 oktober worden de genomineerden bekendgemaakt. De prijsuitreiking vindt op 10 december plaats.

SO Student Award

Nieuw dit jaar is de SO Student Award. Studenten en afgestudeerden van dit jaar kunnen met hun studentenwerk meedoen in deze categorie.

De Jury

De  jury bestaat uit Carlo Elias (design bureau Smel), Sabine Verschueren (art-director), Eduard Planting (Galerie Eduard Planting), Arjan Benning (fotograaf) en Natalia Toret (foto-editor NRC).

SO Boek

Al het genomineerde werk van SO2015 en de SO Student Award 2015 zal worden gepubliceerd in het SO2015 boek. Het boek representeert hiermee de tijdgeest van het afgelopen jaar. Een selectie uit het genomineerde werk zal bovendien in december worden geëxposeerd  op Abri's in Amsterdam.