Inzendtermijn Lira Correspondentenprijs 31 januari

dinsdag 28 januari 2014

Freelance buitenlandcorrespondenten die mee willen doen aan de Lira Correspondentenprijs, de prijs voor de beste freelance buitenlandcorrespondent van 2013, kunnen zich tot uiterlijk 31 januari aanmelden met een overzicht van het in 2013 verrichte werk. De prijs – een geldbedrag van € 5.000,- en een oorkonde – wordt tegelijkertijd met de M.J. Brusseprijs, de prijs voor het beste journalistieke boek uitgereikt, op 9 april, in De Brakke Grond te Amsterdam. 

Het Lira Auteursfonds Reprorecht en Fonds BJP (Bijzondere Journalistieke Projecten) willen met de prijs eer betuigen aan de het werk van de correspondent en de buitenlandjournalistiek, zowel wat betreft de directe nieuwsvoorziening als de achtergrondinformatie (analyses, reportages). 

De prijs geldt voor de complete berichtgeving van een freelance correspondent – tekst, radio, tv, fotografie, online-bladen, blogs – maar bij de toekenning zal de nadruk liggen op de tekst (print of online). De prijs is in 2013 voor het eerst uitgereikt. Freelance buitenlandcorrespondenten die mee willen doen kunnen zich tot uiterlijk 31 januari aanmelden met een overzicht van het in 2013 verrichte werk, ondersteund met maximaal 10 concrete voorbeelden (artikelen, radio- of tv reportage, nieuwsitems).

Klik hier voor meer informatie en aanmelden.