Kandidaten verkiezingen 2021 presenteren zich

donderdag 14 oktober 2021

Deze zomer hebben 52 leden vanuit verschillende ledengroepen zich kandidaat gesteld voor 24 vacatures in het bestuur, het beleidsteam Werkvoorwaarden, het beleidsteam Persvrijheid en het beleidsteam Vakontwikkeling. Alle kandidaten presenteren zich online. Lees waar ze voor staan en maak alvast je keuze. Leden kunnen vanaf 21 oktober digitaal hun stem uitbrengen.

In het nieuwe verenigingsmodel van de NVJ worden leden vanuit hun diverse journalistieke achtergronden vertegenwoordigd op alle plekken binnen de vereniging waar besluiten worden genomen en beleid wordt gemaakt. Er is veel animo onder de leden om actief te worden, of te blijven binnen de NVJ. Voor alle functies hebben een of meerdere kandidaten zich gekandideerd. Vanaf 21 oktober starten de digitale verkiezingen en ontvangen alle NVJ-leden een e-mail met een persoonlijke stemcode om hun stem uit te brengen. 

Om de continuïteit binnen het bestuur te waarborgen is ervoor gekozen de functies van voorzitter, vicevoorzitter en penningmeester niet vacant te stellen tot mei 2023. Dan zal een nieuwe voorzitter gekozen worden.   

De kandidaten

Hieronder vind je uit alle ledengroepen de kandidaten voor het bestuur en de beleidsteams. Maak kennis met ze en ontdek waarom zij zich kandidaat stellen.