Kom ook naar de hoorzitting over positie freelancers in de media

dinsdag 24 januari 2017

Hoe is het jaar 2016 verlopen voor freelancers in de media? Wat verdienden ze en was dat beter of slechter dan het jaar er voor? Welke politieke partijen zetten zich in voor betere tarieven en onderhandelingsmogelijkheden en wat staat er in hun verkiezingsprogramma's? De NVJ en NVF organiseren in samenwerking met Lira, Pictoright, BNO,  FLA en DuPho op donderdagochtend 26 januari een hoorzitting in Nieuwspoort over tarieven en de positie van zelfstandigen.

Aanleiding voor de hoorzitting is de bekendmaking van de onderzoeksresultaten uit de Monitor Freelancers en Media 2016. Onderzoeker Henk Vinken van Pyrrhula Research Consultants presenteert de uitkomsten uit de monitor. Tweede Kamerleden Mei Li Vos (PvdA), Erik Ziengs (VVD), Steven van Weyenberg (D66), Jasper van Dijk (SP) en Pieter Omtzigt (CDA, onder voorbehoud) reageren hierop en gaan met elkaar en met het publiek in debat. De discussie wordt geleid door Max van Weezel.

Programma

De hoorzitting vindt plaats op donderdag 26 januari van 9.30 tot 12.00 uur in Perscentrum Nieuwspoort. Zowel leden als niet-leden zijn welkom. Deelname aan de hoorzitting is gratis.